Mirjan-van-t-Veld-1920x420
Geschreven voor Amsterdam Centraal

Burgemeester Amstelveen te snel naar ziekenhuis

Mirjan-van-t-Veld-1920x420

Amstelveen kreeg drie jaar geleden een nieuwe burgemeester, mevrouw Mirjam van ’t Veld (CDA). Zij was de opvolger van Jan van Zanen (VVD), tegenwoordig burgemeester van Utrecht.
Nog voordat de burgers goed en wel aan haar gewend waren, deelde ze doodleuk mee dat ze alweer gaat vertrekken.

Ze kon een fijner baantje krijgen als voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis Gelderse Vallei. Of, zoals ze het zelf uiteraard formuleert: ‘De tijd was rijp om mij te richten op een nieuwe fase in mijn bestuurlijke loopbaan.’
Dit staat ook bekend als job-hoppen.

In Amstelveen is men kennelijk te beschaafd om al te veel kritische geluiden te laten horen naar aanleiding van dit snelle vertrek. Over het algemeen vond men haar ‘fijn en betrokken mens’ en vindt men het ‘jammer’ dat ze al zo gauw weer weggaat. Maar uiteraard wenst men haar ‘het allerbeste in haar nieuwe functie’.

Ziekenhuis

Succes zal ze nodig hebben, want het ziekenhuis Gelderse Vallei verkeerde in een diep dal. In een heuse bestuurlijke crisis. Ruzie in de tent. Als gevolg daarvan is het ziekenhuis door de Inspectie tijdelijk onder verscherpt toezicht geplaatst. Toch een mooie nieuwe uitdaging voor Mirjam. Een opsteker daarentegen is, dat het een stuk meer verdient dan het armzalige burgemeesterssalaris van rond de 150.000 euro. Voorzitters van een Raad van Bestuur van een ziekenhuis cashen makkelijk minstens een ton meer.

Onfatsoenlijk

Is er nu niemand in Amstelveen die dit eigenlijk een beetje onfatsoenlijk vindt van mevrouw Van ’t Veld? Een burgemeester wordt benoemd voor een termijn van 6 jaar. Om dan na de helft van zo’n periode weg te gaan is op z’n minst nogal respectloos naar het ambt en naar de gemeente die je verlaat. Hoog tijd voor een gekozen burgemeester, dat blijkt wel weer.

Lees ook:
Amsterdams cultuurgoed: de volkstuin

Dit artikel werd ook gepubliceerd op website Amsterdam Centraal.

Laatst bewerkt: jan 13, 2019 @ 17:56.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(188 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share