De wolf en de Nerd

Nerd in tuincentrumIedereen maakte wel zo’n drukte over die loslopende wolf, maar er zijn zoogdieren die nóg minder vaak in de Nederlandse openbare ruimte worden gesignaleerd. Ik heb het hierbij over de Nerd. De Nerd is een tamelijk schuw wezen dat zich zelden onder de mensen waagt en zich dan nog bij voorkeur manifesteert binnen de eigen groep.

Meestal houdt de Nerd zich solitair schuil op zolderkamers, in omgebouwde garages, kelders en kruipruimten. Daar omringt de Nerd zich met computer- en communicatieapparatuur en zwalkt hij door de virtuele werelden van het internet.

Opgetogen

Ik was dan ook behoorlijk opgetogen toen ik onlangs een bijzonder gaaf exemplaar zomaar in de koffiecorner van het tuincentrum zag zitten. Een opmerkelijke locatie, want er is niet eens gratis Wifi. Ik ben zo brutaal geweest om hem direct te fotograferen, mijn excuus daarvoor. Maar het was een unieke kans, die kon ik niet laten lopen. Je krijgt zoiets niet elke dag voor je camera. Net als bij uilen zijn er wel eens pogingen gedaan om camera’s op te hangen in de schuilplaatsen van Nerds om het paringsgedrag vast te leggen, maar Nerds paren niet, zo blijkt. Daar heeft men dus verder maar van afgezien.

Rode baard

De Nerd tuurde onafgebroken op zijn beeldscherm. Brilletje, rood lang haar in een paardenstaart, rode baard, het is bijna niet meer inheems te noemen. Mogelijk een exoot die is komen overvliegen uit de Verenigde Staten.

De Nerd had zich omgeven met zijn karakteristieke parafernalia: de MacBook Pro, een iPhone en een extra batterijpak. Hij zat al een uur op een enkel klein kopje espresso. Niet eens een taartje bij de koffie. Of toch minstens een gevulde koek. Die zijn daar heel lekker. Nu ik er over nadenk is een loslopende lone wolf in Groningen veel minder uitzonderlijk dan een Nerd in een tuincentrum. Ik ben dan ook benieuwd of dit bericht nog door het NOS-journaal wordt opgepikt.

Lees ook:
Kamperen kan een kwelling zijn

Digitaal geremasterd op 8 oktober 2017 (layout, afbeeldingen, tussenkoppen).
Laatste aanpassing: okt 8, 2017 @ 15:04.

Deel artikel op sociale media!
Download PDF
Het stelen van een BMW
Bloot
(304 keer gelezen)

 

Geef een reactie

3 Reacties op "De wolf en de Nerd"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   Nieuwste | Oudste | Meest gestemd
Henk van S tot S
Gast

Ik heb een “nerd-wolf ” verscholen in mijn berging, die als het donker wordt altijd even door de omgeving zwerft 🙂
http://home.comcast.net/~ccdesan/CcdesanComputer.gif