Selectieve gierigheid bij ING

ING Hoofdkantoor (Streetview)De ING is gierig. Heel erg gierig. Niet tegenover zijn topbestuurders natuurlijk, die hebben weer goed voor zichzelf gezorgd. De perverse zelfverrijking van de bankiers mag niet stagneren. Maar dán.

In het blad ComputerIdee las ik een verhaal over Wouter Van Dongen. Hij is beveiligingsexpert en hij ontdekte bij toeval een belangrijk veiligheidslek bij het internetbankieren. Het probleem deed zich voor bij verschillende banken, waaronder de ING. Hij waarschuwde die banken.

De ING stuurde hem als ‘bedankje’ de lieve som van 50 euro. Dit leest u goed: vijftig euro. Dit zetten we af tegen de krankzinnige salarisverhogingen waarmee de topbestuurders van ING zichzelf ‘bedanken’.
Vijftig euro is in dit geval de rotfooi van het millennium. Een ongeëvenaarde monetaire belediging!
De Rabobank gaf eveneens vijftig euro. Dat duidt op onderlinge afspraken. Dat duidt ook op een volledig verlies van gevoel voor verhoudingen binnen de bankwereld. Maar dat euvel was bekend.

Wanneer we weer in een bankencrisis terechtkomen zullen ze bij de ING waarschijnlijk met een stalen gezicht beweren dat dit komt door die luizige vijftig euro die ze aan meneer Van Dongen hebben moeten betalen.

(Klik op foto voor vergroting)

Deel artikel op sociale media!
Download PDF
Het mannetje dat de kliko's in het gelid zet
Het stelen van een BMW
(258 keer gelezen)

 

Lees ook:
15 jaar bloggen

Geef een reactie

3 Reacties op "Selectieve gierigheid bij ING"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   Nieuwste | Oudste | Meest gestemd
Henk van S tot S
Gast

Mmmmh:

Einstein

JOHNN
Gast

Money is the root of all evil.
Als je bedenkt dat de banken hooguit 10% eigen kapitaal in hun business hebben geïnvesteerd, dus 90% van het geld waarmee ze gokken is gewoon ons geld, is het helemaal van de gekke dat we nog altijd accepteren dat niet wij maar de banktopmannen werkelijk floreren en wij met nulrente afgescheept worden. Ontslagen personeel (overbodig want de klant moet alles zelf doen) wordt op de maatschappij gedumpt. O, wat zijn we ethisch.
Gewetenloos – hoog tijd dat een geldvrije economie die lieden buiten spel zet. Dat zal ze leren. ING zowel als ABN-Amro: Zalm die met droge ogen beweert dat alles ”conform de gemaakte afspraken van 2009 gaat”.

CiNNeR
Gast

Zou bijna zeggen schandalig als het niet zo geheel in de lijn der verwachting lag. Je raakt er afgestompt van.