ZeemeeuwDe zomer kabbelt voort. Het komkommernieuws is weinig spectaculair dit jaar. Sommige verslaggevers verzinnen het daarom maar zelf. Zo werd ex-PowNed-provocateur Jan Roos naar eigen zeggen door een horde van plusminus 5000 Marokkaanse jongeren aangevallen in Amsterdam West.

Zij hadden het roze schuim op de lippen, waren gewapend met stokken en stalen staven, maar hij pakte een dunschilmesje uit zijn kofferbak en joeg het legioen eigenhandig en in zijn eentje op de vlucht. Althans, iets in die geest, de lezingen van het gebeurde lopen sterk uiteen.

Beveiliging

Er zijn dit jaar bij mijn weten geen wolven, tijgers of slangen in de publieke ruimte gesignaleerd. Wél is er iets opmerkelijks te melden over vogels. De RAI laat mij namelijk weten dat de nominaties van de SSA-Awards bekend zijn. SSA staat voor Safety en Security Amsterdam en dat zal dus wel een beurs zijn voor beveiligingsproducten. In elk geval: in de categorie ‘Oplossingen’ is genomineerd de Drone Guard. Dat is een high-end dronedectector voor het spotten van alle typen drones. Het slimme van die Drone Guard is ook nog eens dat hij volgens de informatie ‘perfect drones kan onderscheiden van andere projectielen (bijv. vogels)’.
De vogel als projectiel. Ik adviseer deze mensen eens wat vaker de deur uit te gaan.

Magistrale goal

En dan hadden we ook nog ADO-keeper Martin Hansen die volgens media in binnen- en buitenland in blessuretijd een magistrale goal maakte tegen PSV. Hij ging mee naar het strafschopgebied van de tegenstander, stak tijdens een schot van zijn ploeg reflexmatig zijn been uit, raakte met zijn hak de langs vliegende bal, die vervolgens het doel in suisde. Briljant. Zo heb ik in het verleden ook menig spectaculair doelpunt gemaakt: niet gebaseerd op enig talent of techniek, maar op toeval en mazzel. Maar de voetbalkenners denken ongetwijfeld geheel anders over de prestatie van Hansen. Eindelijk eens een keeper waar ze trots op kunnen zijn, niet eentje die de club voor lul zet met een voorbinddildo.

Lees ook:
Te laat met een mening

Kletsverhaaltje

Tot slot meld ik de gewoonte van allerlei redacteuren en columnisten om tegenwoordig in komkommertijd nog even de gebeurtenissen van de week samen te vatten in een kletsverhaaltje. Dat vult toch weer mooi de kolommen. Dat heb ik dus nu ook gedaan en ik moet zeggen: het typt wel makkelijk weg.

Foto: Peter Dargatz. Header foto: Arnoud Hugo.

Laatst bewerkt: mrt 24, 2018 @ 16:14.

(186 keer gelezen)

 

Download PDF

7 Reacties

  • Mwah, dat is geen komkommernieuws. Dit gaat ons nog maaaaanden achtervolgen in de Zwarte Piet discussie. 😉

   • Jaaaa, we staan weer zwaar onder vuur van de pers uit het land waar ze prijsschieten op ongewapende zwarte jongens

 1. Als troost voor het ontberen van een poema of een lekkere wolf hadden we op de valreep nog wel een bever in Almere! We doen het er maar mee.

   • Henk van S tot S Beantwoord

    Je kunt van bever A.J. één ding zeggen dat positief is:
    Vroeger kon de in haar eentje een dam zijn, nu heb je 2 Annemarietjes nodig om een dam te maken 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.