De ongezonde aandacht voor verdachte W.

Geef Wilders minder aandachtOnlangs vond er een proces plaats. Dit gebeurt dagelijks, maar voor dít proces was buitensporig veel aandacht in de media. Toegegeven, het betrof hier een publieke figuur. Maar dit rechtvaardigt in mijn optiek nog niet de vele vierkante meters krantenpapier die er inmiddels aan zijn gewijd. Om nog maar niet te spreken van de ‘live-blogs’, de columns, de analyses en de late night shows.

Wat had deze publieke figuur misdaan? Had hij jarenlang een criminele organisatie gerund die betrokken was bij drugssmokkel, afpersingen en liquidaties? Was hij een beruchte vrouwenhandelaar die ze na jaren eindelijk te pakken hadden? Had hij een mislukte aanslag op het koningshuis gepleegd? Had hij een staatsgreep voorbereid? Was hij betrapt op spionage voor een vreemde mogendheid?

Niets van dit alles. Hij had in het openbaar bij zijn aanhangers geïnformeerd of er in Nederland meer of minder mensen van een bepaalde bevolkingsgroep gewenst waren. Na beantwoording van die vraag had hij toegezegd dit te gaan regelen.

Knettergek

De rechter oordeelde dat de verdachte schuldig was aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie. Hij was niet aanwezig bij zijn proces, behalve toen hij zelf uitgebreid het woord mocht voeren. In de periferie van het proces werd de rechtbank door de verdachte publiekelijk uitgemaakt voor ‘neprechtbank’ en ‘D66-rechters’. Het was volgens zijn advocaat ook nog eens een ‘politiek proces’.
De verdachte, in wie wij inmiddels de beruchte Geert W. herkennen, diagnostiseerde de rechters na de uitspraak als ‘knettergek’.

De media gaven dit alles gretig en uitgebreid door aan het volk, alsof het ging om een waardevol en baanbrekend gedachtegoed. Zonder gedegen tegenspraak, zoals Lars Duursma in de NRC al terecht signaleerde.

Lees ook:
De vogel als projectiel

Onevenredig veel aandacht

De media spelen een zeer belangrijke rol in de ontwikkeling van het politieke klimaat. Door onevenredig veel aandacht te geven aan allerlei provocerende, populistische en beledigende uitspraken van publieke figuren, is men er in belangrijke mate verantwoordelijk voor dat het samenleven er in dit land niet eenvoudiger op wordt.

De elite luistert niet

Sinds de verkiezing van Donald Trump in de VS is de veelgehoorde klacht dat ‘de elite’ of ‘de politiek’ niet genoeg heeft geluisterd naar de onvrede van bepaalde groepen in de samenleving.

Dit is schromelijk overdreven. Het populistisch geluid krijgt de laatste jaren juist zóveel ruimte in het publieke debat, dat er een sfeer is ontstaan waarin iedereen maar ongenuanceerd kan roeptoeteren wat hij wil. Zo erg zelfs, dat racisme bijna ‘bon ton’ is geworden. Het is allemaal zo vreselijk onbehouwen, onbeschoft en primitief. Dan kun je als goedwillende politicus luisteren wat je wilt, maar je kúnt er gewoon niets mee.

Behalve de verdachte Geert W. natuurlijk. Die kan er juist álles mee in de aanloop naar de verkiezingen. Moeilijke tijden liggen in het verschiet. Dus: willen wij méér of minder aandacht voor de blonde onderbuikspreker?

Deel artikel op sociale media!
Download PDF
Ook Amsterdam ideaal doelwit voor vrachtwagens
De Boze Witte Man en de Blonde Onderbuikspreker
(147 keer gelezen)

 

Geef een reactie

9 Reacties op "De ongezonde aandacht voor verdachte W."

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   Nieuwste | Oudste | Meest gestemd
Ximaar
Gast

Jammer dar de media dit soort nepdemocaten zoveel aandacht geeft. aanvankelijk heb ik wel eens gedacht dat daar anonieme bovenbazen aan touwtje trokken. Maar het is gewoon het verdienmodel van de kranten en TV. Met belachelijk ‘nieuws’ trekken ze meer kijkers en lezers en brengen de reclames meer op.

Een bijkomend probleem is dat bijvoorbeeld Halbe Z en Buma zich er door hebben laten besmetten om zo wat van die nepkiezers terug te winnen.

Tinie
Gast

Zo min mogelijk!

Henk van S tot S
Gast

Eigenlijk heb geen zin meer om veel woorden aan die peroxide-ariër vuil te maken, maar het volgende moet me toch even van het hart:

Dat geblondeerde haar is omdat de hond van Adolf H., eveneens een vulgaire racist, “Blondi” heette.

Verder heeft hij evenals de eveneens populistisch politicus Meinoud Rost van Tonningen, Indonesisch bloed.
😉

JOHNN
Gast

Nou doe jij ook weer mee!
Wat moet die nep-man in dit land in een nep-parlement die premier wil worden van een nep-regering waar de wetten worden gehandhaafd door een nep-rechtbank! Hoe nep wil hij het krijgen…

Bianca
Gast

Minder graag.

Je slaat de spijker op zijn kop.