PlaceholderDe uitspraak van voormalig koningin Beatrix dat ‘de leugen regeert’ (1999) kunnen we na vorige week eindelijk letterlijk nemen. Destijds doelde de majesteit op de kwaliteit van de Nederlandse pers, maar inmiddels is hij van toepassing op het kabinet. Na de onverkwikkelijke lieg- en draaipartijen rond de dividendbelasting is de kloof tussen politiek en burger nog nooit zo groot geweest. Met dank aan VVD(!)-ministers Rutte en Wiebes.
De vraag rijst nu: waarover worden wij nog meer voorgelogen? Welke zaken blijven er nog meer uit het zicht? Wat wordt er nog meer bekonkeld tussen regering en multinationals? Hebben wij nog wel de democratie waarover wij op school leerden?

Aftreden is iets van vroeger

In vroeger tijden stond op misleiding van het parlement de sanctie van aftreden. Tegenwoordig wordt er wat vaag geleuterd dat het allemaal anders had gemoeten, waar nodig een beetje sorry gezegd, sluiten de coalitiepartijen de rijen en gaat alles door zoals het was.
De dividendbelasting blijft afgeschaft, hoewel het ministerie van Financiën daar zelf geen voordeel van ziet.

Onfrisse club

Deze regering is daarmee een behoorlijk onfrisse club geworden waar we nog de nodige dubieuze exercities van kunnen verwachten. Onbekommerd knijpen deze voorvechters van het ‘normaal doen’ intussen de zwaksten in de samenleving af, zoals arbeidsgehandicapten.
Dit verstaat de VVD onder ‘Werken aan een mooier Nederland’ en ‘Nederland nóg beter maken’. Voor wie is nu helaas wel duidelijk.

Droevig dieptepunt

Het vertrouwen in de politiek heeft een droevig dieptepunt bereikt. Tweederde van de burgers gelooft er niet meer in. De mensen in de samenleving hebben naar mijn indruk ook niet langer het gevoel dat de overheid een orgaan is dat hun rechten en plichten netjes bewaakt en regelt. Integendeel, de overheid wordt steeds onbetrouwbaarder. Gegevens van burgers worden verzameld, gekoppeld, misbruikt. Bureaucratie viert hoogtij en dient steeds minder de inwoners van dit land. Vergissingen worden direct bestempeld als ‘fraude’ en worden bestraft met draconische boetes. Miljoenen mensen zijn dusdanig laag opgeleid of laaggeletterd, dat ze sowieso niet begrijpen wat de regering nu eigenlijk van ze wil.
Dat ‘mooiere en nóg betere Nederland’ van de VVD raakt dus voor de meeste mensen steeds verder uit het zicht.

Lees ook:
Wilde speculaties over Rutte

Laatst bewerkt op: apr 30, 2018 @ 16:43.

(261 keer gelezen)

 

Download PDF

4 Reacties

  1. De VVD, ach die hebben maar 1 streven: hoe blijf ik aan de touwtjes trekken en daarbij toekomstige carrière mogelijkheden te ontzien. Of ze nu echt een grote partij vormen of slechts een aanzienlijke minderheid, maakt geen verschil. Zolang er andere regeer-ambitieuzen zijn spannen ze die voor het karretje dat de VVD route rijdt.

  2. VVD-ers hebben per definitie een slecht geheugen en kunnen zich nooit iets vinden (bonnetjes) of herinneren (memo’s).

    Vereniging Van Dementerenden zullen we dus maar zeggen??
    😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.