Dating
Alledaagse bijzonderheden

Fierljeppen voor hoger opgeleiden

Ik vroeg mij al een tijdje af waarom er tegenwoordig bedrijven zijn die zich speciaal richten op ‘hoger opgeleiden’. Zoals datingsites (e-Matching: ’Durft u het aan?’) en verzekeringen (Promovendum).

Als we dan tóch bezig zijn, waarom dan bijvoorbeeld geen restaurants voor hoger opgeleiden? Fierljeppen voor hoogbegaafden? Kickboksen voor de intelligentsia? Laatstgenoemde sport kan namelijk wel een extra intellectuele impuls gebruiken, wanneer we het huidige niveau afmeten aan Neerlands roemruchtste rotschopper. Deze edelsportheld heeft trouwens net nog mogen ervaren hoe ‘bikkelhard’ het Nederlandse rechtssysteem agressieve mannetjes aanpakt. Dit overigens terzijde.

Ongemakkelijk

Maar over het algemeen vind ik het moeilijk om de gedachte achter het onderscheid naar opleiding te doorgronden. Althans, waar het de liefde betreft. Mogelijk schiet mijn niveau toch tekort.
Neem die datingsites. Als ik mij goed herinner is uit onderzoek juist gebleken dat veel mannen zich ongemakkelijk voelen in relaties met hoog opgeleide vrouwen. Slimme vrouwen zouden een ‘bedreiging’ vormen. 
Hierdoor komen veel hoog geschoolde vrouwen niet aan de man. Het aspect ‘opleiding’ is voor mannen waarschijnlijk sowieso veel minder belangrijk in een relatie. Ze zijn van oudsher voornamelijk gericht op de fysieke invalshoek. Voor hen zou het dus gewoon neerkomen op ‘neuken voor hoger opgeleiden’. Maar of dat in de praktijk nu veel verschil maakt met de lager opgeleiden waag ik te betwijfelen.

Tweede nest

Wat de datingsites betreft denk ik nu het antwoord op mijn eigen vraag wel te hebben gevonden. De manier waarop de westerse maatschappij is ingericht, dwingt vooral vrouwen al vroeg tot een keuze: ofwel het pad van liefde, kinderen en gezin, ofwel dat van opleiding en carrière. De laatste keuze is tevens de uiteindelijke weg naar de datingsite voor hoger opgeleiden. Of het happy single zijn. En mannen, ach, die gaan onbekommerd voor het tweede nest.

Lees ook:
De fiets die failliet ging

Blijft over het fenomeen van de verzekering voor hoger opgeleiden. Daar slaap ik nog een nachtje over.

Laatste revisie op 2 februari 2019.

(271 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

4 Reacties

  • JohnN

    Zou het ook een beetje snobisme kunnen zijn? Ik geloof niet dat die sites om kopieën van bullen, certificaten en diploma’s vragen. Verzekeraars mogen dat s-w-s niet eens.
    En velen van onze middelmaat willen graag bij het hogere horen.
    Die sneer naar de rotschopper vind ik wel leuk in je stukje. Pas maar op,als je hem tegenkomt.

  • Henk van S tot S

    Ach ja die hoger opgeleiden van tegenwoordig:

    Ten eerste weten ze maar een klein beetje meer van iets en van de rest erg weinig; kortom erg eenzijdig lieden.

    Dan worden ze bijv. manager bij een verzekeringsmaatschappij en zetten een extra afdeling op met bijkomende extra indirecte kosten en de andere sufkonten hebben niet in de gaten dat de totale indirecte kosten stijgen t.o.v. de omzet. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share