Kantoorturnen
Klein Proza

Kantoorturnen

Pinterest games: je ziet een plaatje op Pinterest en je maakt er een verhaaltje bij.

Toen meneer Oltmans ’s morgens de afdeling betrad verwachtte hij de gebruikelijke beleefde begroetingen. In plaats daarvan trof hij zijn medewerkster juffrouw Viersma aan in een onnatuurlijke pose. Althans, wat in zijn belevingswereld gold als een onnatuurlijke pose. Maar misschien dat anderen daar anders over dachten.

Juffrouw Viersma

Juffrouw Viersma stond tegen de muur geleund. Tot zover niets aan de hand, al had hij liever gezien dat zij gewoon als iedere ochtend achter haar bureau zat.
Juffrouw Viersma stond op haar hánden tegen de muur geleund. In spagaat.

Nu was hij als manager van de afdeling wel het een en ander gewend, maar dit was toch enigszins afwijkend van de manier waarop hij gewoon was de werkdag te beginnen.
“Vertelt u mij, juffrouw Viersma: verkeert u in nood? Is er een tampon gaan lekken en zag u dit als de enige mogelijkheid om zogezegd het tij te keren?”
Juffrouw Viersma giechelde wat: “Ik ben aan het kantoorturnen.”
“Ach natuurlijk. Wat dom van mij.”

Meneer Oltmans keek rond over de afdeling. Alle blikken waren gericht op juffrouw Viersma, hetgeen voorstelbaar was. De jonge heer Dijksma zat met samengeknepen knieën al geruime tijd met zijn aktentas plat op zijn schoot. Dat deed hij anders nooit. Desgevraagd zou hij meedelen dat het brood in zijn broodtrommeltje nog niet helemaal was ontdooid en dat hij op die manier… Maar hem werd nooit iets gevraagd. Meneer Steen was de hele tijd naar sleutels in zijn broekzak aan het zoeken. Of zoiets.

Lees ook:
Het mooie meisje in Mostar

“Mag ik u erop wijzen, juffrouw Viersma, dat deze hele afdeling voor de rest van de dag niet meer in staat is zich op het werk te concentreren? Totaal de gebruikelijke focus kwijt is?”
“Ik zou niet weten waarom…” sputterde juffrouw Viersma nog even, terwijl zij zich weer andersom keerde.
“Omdat, juffrouw Viersma, zoals de Amerikanen dat geloof ik zo mooi zeggen, ‘some things cannot be un-seen…’”
De heren Dijksma en Steen knikten overdreven instemmend.

Laatste revisie op 8 februari 2019.

(365 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share