Hysterisch huisbezoek
Geschreven voor Amsterdam Centraal,  Schandelijke taferelen

Hysterisch huisbezoek

Hysterisch huisbezoek. Dat overkwam enige tijd geleden een vrouw in Amstelveen. Zij is een joodse vrouw met een dochter in het Israëlische leger. Het leek drie pro-Palestijnse dames een goed idee om uit een soort morele verhevenheid de joodse vrouw individueel ter verantwoording te gaan roepen voor de genocidale operaties van Netanyahu in Gaza. Alsof die dochter daar persoonlijk een stem in had gehad. Je bent sowieso behoorlijk van het padje af als je het conflict op die manier naar Nederland importeert en de joodse gemeenschap hier verantwoordelijk houdt voor de misdaden van Netanyahu en zijn regering.

Hysterisch huisbezoek

Theoretisch is het zelfs ook nog mogelijk dat de joodse vrouw familie heeft in de door Hamas uitgemoorde kibboetsen. Of familie heeft onder de gijzelaars. Of familie heeft onder de gedode jongeren tijdens het festival. Pijnlijk als je dergelijke mogelijkheden niet betrekt in je afwegingen bij de beslissing tot het afleggen van huisbezoeken, waarbij je iemand onder meer uitmaakt voor kindermoordenaar.
Vreemd ook dat de drie vrouwen kennelijk geen benul hebben hoe dat werkt met het Israëlische leger en de dienstplicht. Jongeren met de Israëlische nationaliteit, of ze nu in Nederland wonen of niet, moeten het leger in. Daar kun je je moeilijk aan onttrekken.
Toen wij met ons zoontje voor het eerst naar Israël gingen, werd ons bij de douane voor hem ruimhartig al de Israëlische nationaliteit aangeboden. Daar hebben wij van afgezien, want we wilden niet het risico lopen dat hij in de toekomst de mensenrechten moest gaan lopen schenden in de Palestijnse gebieden. Wij hadden een vooruitziende blik, maar dat is niet zo moeilijk in dit eeuwigdurende conflict.

Hoe kwamen ze aan die informatie?

Een vraag die mij maar niet loslaat overigen: hoe kwamen de dames aan het adres van de vrouw in Amstelveen? En aan de wetenschap dat haar dochter in het leger zit? Ze zijn ook op het werk langs geweest. Die gegevens waren online gezet, maar door wie? Dit is toch uitermate verdacht! Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht, want bij wie gaan ze binnenkort nog meer langs? Welke gegevens worden er illegaal verspreid? Want het mag natuurlijk niet zo zijn dat je iedereen met een andere mening maar thuis kunt gaan intimideren.

Lees ook:
Hoe eindigt de oorlog?

Sinte Maarten

Ikzelf heb denk ik niet veel te vrezen, maar voor de zekerheid zal ik toch het aantal stickers op mijn deur aanvullen met ‘Geen hysterische actievoerders s.v.p.!’. Naast de stickers tegen reclame, colporteurs en religieuze zendelingen. Je moet je tegenwoordig steeds meer mensen van het lijf houden, lijkt het wel.
Misschien zet ik ook nog wel een trommeltje met toffees klaar bij de voordeur, net als bij Sinte Maarten. Dan mogen ze het Palestijnse volkslied zingen. Als ze dat kennen tenminste.

Zelfoverschatting

Ik wil nog wel even vermeld hebben dat ik mordicus tegen het Israëlische geweld ben in alle Palestijnse gebieden. Maar ook tegen de moordpartijen van Hamas.
Waarom is Hamas eigenlijk begonnen met die inval in Israël? Om de droevige situatie van de Palestijnen weer onder de aandacht te brengen? Nou, daar zijn ze dan ten koste van tienduizenden slachtoffers prima in geslaagd!
Naar mijn bescheiden mening was een indringend publiciteitsoffensief een beter idee geweest, maar dan word ik waarschijnlijk voor net zo onnozel versleten als die hysterische vrouwen aan de deur. Maar in elk geval kunnen de dames trots zijn op zichzelf: ze hebben er alles aan gedaan om het moorden te stoppen. Aan hen heeft het niet gelegen als de oorlog doorgaat. Het is wél een meelijwekkend vertoon van zelfoverschatting.

Ook gepubliceerd op de website Amsterdam Centraal

Laatste revisie op 5 april 2024.

(59 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share