Stoppen doorgeslagen
Maatschappij en Politiek

Stoppen doorgeslagen

In dit land zijn nu toch echt wel alle stoppen doorgeslagen! Wat onze Ali nú toch allemaal geflikt heeft! Maar genoeg over Ali B. Door naar het nieuwe kabinet. Daar word ik eveneens niet goed van.
Bij de formatie van de nieuwe ploeg werd beoogd minister Gidi Markuszower (PVV) direct afgeserveerd door onze veiligheidsdienst. Ik vermoed wegens te innige banden met de Israëlische Mossad. Daar zal ex-spionnenbaas en komend premier Schoof wel de hand in hebben gehad, op z’n minst indirect.
Maar Wilders had hier waarschijnlijk op gerekend. Hij kent die Gigi langer dan vandaag, maar oké, het was te proberen. Niet geschoten is altijd mis. Hij had dus al een goed doordacht alternatief achter de hand: Marjolein Faber.
Als dit het beste is waar de PVV mee kan komen, moeten we vrezen voor de toekomst. Want naar mijn indruk is mevrouw Faber toch niet helemaal fris in het hoofd, met allerlei absurde uitspraken over ‘omvolking’ en ‘vijfde colonnes’. Maar ze zal zich nu ‘uiten binnen de lijnen van het Hoofdlijnenakkoord en de rechtsstaatverklaring’, zegt de kandidaat-minister, die het liefst alle islamieten het land uit flikkert. Indertijd zag ze ook de benoeming van Ahmed Marcouch tot burgemeester van Arnhem niet zitten. Want hij is islamitisch. Nu weet ik van deze man dat hij een uitstekend bestuurder is. Vroeger in de deelraad van Amsterdam Nieuw-West. En inmiddels heeft hij zich ook een aantal jaren al een betrokken en goed burgemeester van Arnhem betoond. Net als Ahmed Aboutaleb in Rotterdam. Je zou bijna zeggen: zet de islam bij de functie-eisen. Bijna.

Nepotisme

Ook liet Faber tien jaar geleden haar zoon de website van de PVV maken en schoof hem 8000 euro toe uit de partijkas (=belastinggeld). Na ophef hierover in de NRC betaalde ze het schielijk maar zelf. Betrapt! Ik weet niet precies of dit valt onder nepotisme of corruptie. We wachten de ontwikkelingen met samengeknepen billen af. Ik heb nu al kontkramp. Ze is afkomstig uit een slagersfamilie, lees ik. Ik snap niet dat de AIVD daar niet op aanslaat. We mogen blij zijn als we dit kabinet zonder bloedvergieten overleven. In elk geval zal de jaarlijkse parlementaire barbecue op het Binnenhof niet langer vegetarisch zijn. Zij wil gehaktballen op het menu.
Ik begin in associatieve zin steeds verder af te dwalen, merk ik. Ter zake!

Lees ook:
Door de mand gevallen

Nucleair

Hebben ze bij de PVV eigenlijk wel een idee wat het inhoudt, zo’n ministerschap? Zijn ze wel voldoende opgeleid daarvoor? Lijdt men aan gebrek aan zelfkennis of juist aan zelfoverschatting? Waarschijnlijk allebei.
Mevrouw Faber is opgeleid als radiodiagnostisch en nucleair laborante. Een mooie hbo-opleiding, maar als zo iemand dan vervolgens lid van de PVV wordt, ga je toch denken dat ze in het verleden iets te veel straling heeft opgelopen. En de belangrijkste vraag: in hoeverre vormt deze kennis een goede basis voor het ministerschap Asiel en Migratie? Hooguit gaat er afzuigende werking van uit bij de asielzoekers. Dat is het omgekeerde van de aanzuigende werking, waarover zo vaak geroepen wordt.

Hoe verder?

Het is nu afwachten hoe het verder gaat met dit kabinet. Er is een verhoogde kans op onderlinge ruzie, vooral bij partijen als de PVV en BBB. Hun gelederen trekken nu eenmaal nogal wat ‘gelukzoekers’ aan, om in hun eigen asieltermen te blijven. De opstelling van de ploeg doet mij denken aan het eerste kabinet-Balkenende, waar de LPF aan deelnam. De partijtop van de LPF en de ministers rolden in 2002 ruziënd over het Haagse asfalt. Leedvermaak bij links. Ik heb daar mooie herinneringen aan. Absoluut leuk om dat allemaal nog eens terug te lezen.
Kortom, er is nog hoop dat we binnen een jaar weer van al die idioten af zijn.

Laatste revisie op 16 juni 2024.

(65 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

2 Reacties

  • Bart

    En laat ik nu net lezen dat Mona-toetje tot bij de hoge Raad geprocedeerd heeft tegen de komst van bejaardenwoningen tegenover haar woonstulpje… Wegens milieubezwaren! Die wil ze nu juist beperken.
    Minister Mona?
    Dit land gaat geregeerd worden door cliniclowns, maar hopelijk niet lang!

  • Bart

    Tja, we hebben nu een heuse minister van omvolking. Mij benieuwd hoe lang dit wijf het volhoudt, toch teveel plutonium ingenomen waarschijnlijk. Net als onze nieuwe vice-premier, onze nationale verlepte Fleur, ook iets teveel pokon genoten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share