Privacy beleid

Leestijd: 4 minuten

Ja, privacybeleid. Dat is wel even een dingetje, want ook als simpele blogger ben je tegenwoordig blijkbaar verplicht zorgvuldig om te gaan met de persoonsgegevens van de bezoekers. Dat deed ik altijd al, maar nu moet ik je het ook nog eens vertellen en je ermee lastig vallen in het kader van de AVG. Hieronder staat wat ambtelijk gezwatel een document waarmee je wordt geïnformeerd over het privacybeleid. Daarna mag je weer als vanouds lekker genieten van dit mooie blog.

Privacyverklaring

Weblog Arnoud Hugo  is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens Arnoud Hugo: Wanneer je die ergens voor nodig hebt stuur je mij een bericht via de pagina Contact. Gegevens als naam, adres en telefoonnummer deel ik niet online, want dan komt mijn eigen privacy in het geding. Ik ben een privépersoon en geen bedrijf.

Persoonsgegevens die worden opgeslagen
Weblog Arnoud Hugo slaat bepaalde persoonsgegevens van je op. Dit gebeurt automatisch doordat je gebruik maakt van deze website en/of doordat je deze gegevens zelf verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik al dan niet bewust opsla:

  • Voor- en achternaam (als je die invult bij reacties, je mag ook een fake-naam invullen)
  • E-mailadres (wordt niet publiekelijk getoond)
  • IP-adres (wordt niet publiekelijk getoond)
  • Locatiegegevens (worden verzameld door een Google Analytics plugin)
  • Internetbrowser en apparaat type (worden verzameld door een Google Analytics plugin)

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk
Dit weblog heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via de pagina Contact, dan verwijder ik deze informatie, hoewel de aanwezigheid ervan waarschijnlijk ook voor mijzelf nieuw is.

Met welk doel en op basis van welke grondslag ik persoonsgegevens opsla
Weblog Arnoud Hugo slaat jouw persoonsgegevens op voor de volgende doelen:

  • Weblog Arnoud Hugo analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en de inhoud eventueel af te stemmen op jouw voorkeuren. Dit komt voornamelijk tot uiting bij reacties.
    De site gebruikt Google Analytics om het aantal bezoekers te registreren en daarmee samenhangende gegevens (duur bezoek, nieuw of terugkomend, bounce rate, uit welk land etc.).
  • Dit blog is niet commercieel, er staan geen advertenties op en er wordt geen geld mee verdiend. Gegevens die met dit soort activiteiten samenhangen worden niet verzameld.
  • Voor mijzelf zijn alleen belangrijk: reacties en hoe vaak een blog gelezen is.

Geautomatiseerde besluitvorming
Weblog Arnoud Hugo neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen géén besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (ik bijvoorbeeld) tussen zit. Weblog Arnoud Hugo gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen: WordPress + plugins, waaronder Google Analytics.

Bewaartijd persoonsgegevens
Weblog Arnoud Hugo bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende persoonsgegevens:

De website bewaart de gegevens die je achterlaat bij reacties. Je hebt zelf controle over deze gegevens door in te vullen wat je kwijt wilt. Die gegevens zijn openlijk zichtbaar, behalve je email-adres. Daarnaast wordt je IP-adres opgeslagen. Bij weblogs met een reactiemogelijkheid is dit normaal, om bezoekers bij wangedrag te kunnen blokkeren (spam, belediging, racisme en andere wettelijk verboden gedragingen). Zie hiervoor ook bij ‘Als je reageert‘.

Delen van persoonsgegevens met derden
Weblog Arnoud Hugo deelt geen gegevens met derden, tenzij dit wettelijk is vereist of dat dit onontkoombaar is voor de werking van de site. Zo wordt het weblog gehost door Two Kings, dus alle gegevens van dit weblog staan opgeslagen op hun servers.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die ik gebruik
Weblog Arnoud Hugo gebruikt alleen technische en functionele cookies om de site goed te laten werken. Ook staat er een tracking code van Google Analytics op de pagina’s waarmee bezoekersstatistieken worden vastgelegd. Deze gegevens worden na 24 maanden automatisch gewist.
Er wordt géén gebruik gemaakt van advertentie-cookies e.d.

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee de website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Weblog Arnoud Hugo en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou heb in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Arnoud Hugo via de pagina Contact. Maar het kan nog makkelijker: kijk onderaan deze pagina hoe je zelf de hier opgeslagen gegevens kunt verwijderen (Naam, ip-nummer, reactie, eventueel webadres).

Weblog Arnoud Hugo wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe ik persoonsgegevens beveilig
Weblog Arnoud Hugo neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.
Zo vindt alle communicatie met de website plaats via een beveiligde verbinding.
Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of dat er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met mij op.

Verzoek anonimiseren en/of verwijderen gegevens

Ga naar deze pagina.

Laatste revisie: 13 mei 2018 om 17:20.

 

(35 keer gelezen)