Het komkommernieuws werd te soft

Het komkommernieuws werd te soft

Het komkommernieuws werd te soft. De afgelopen jaren was er door de corona pandemie eigenlijk nog nauwelijks sprake van komkommernieuws. Vroeger sloop er nog wel eens een poema door het weiland. Of was er sprake van een ontsnapte wurgslang. Het werd dus tijd om er deze zomer weer eens flink tegenaan te gaan qua komkommers.

Allereerst was daar natuurlijk de wolf, die bij een hobbyboer een paar schapen doodbeet en vervolgens de hobbyboer zelf aanpakte. Op last van de burgemeester (De Jager) werd de wolf daarom standrechtelijk geëxecuteerd.
Mevrouw Van der Plas van de BBB nam het uiteraard direct op voor de hobbyboer en vond dat de wolf ook helemaal niet thuishoorde in Nederland. Ze verloor even uit het oog dat het dier bij wet beschermd is en van oudsher wel degelijk voorkwam in Nederland.
Maar ja, van iemand die het hele land bij voorkeur ondergeschikt maakt aan het boerenbelang, kun je niet anders verwachten.

Dubbele moraal

Schapen zijn prooidieren. Ze zijn geschapen om opgegeten en geschoren te worden. Dat vind ik niet, maar al die (hobby)boeren die ze houden om ze uiteindelijk (al dan niet ritueel) te laten slachten voor de consumptie. Gek dat de wolf daar dan niet af en toe van mag mee-eten. Dubbele moraal, lijkt mij.
In Nederland lopen jaarlijks toch al gauw een krappe miljoen schapen in de wei. Die kunnen zelden genieten van een verzorgde oude dag. Zij sterven geen natuurlijke dood. Nogal hypocriet dus om zo’n heisa te maken over een wolf die af en toe een vorkje mee prikt. Maar ja, komkommertijd dus.
Overigens had ik naar aanleiding van deze moordpartij wel een persconferentie verwacht.
Want we blijven toch met veel vragen zitten. Zoals: is Dolfje Weerwolfje nog wel veilig in dit land? Heeft Roodkapje persoonsbeveiliging gekregen? Bestaat er inmiddels ook een Hobby Farmers Defence Force?
De vermoorde wolf ligt bij de patholoog-anatoom. Die heeft eerst gekeken of er nog zes geitjes in zaten (ken uw kinderklassiekers). Ook wordt zijn bloed en zijn DNA onderzocht. Dit alles om vast te stellen: was hier sprake van moord of preventief ruimen ten bate van het boerenbelang?

Lees ook:
Verkenners in een mijnenveld

Eveneens komkommernieuws

Premier Rutte was al bang dat deze wolvenkwestie het asieldebat zou overvleugelen. Daar moest hij overheen: hij trok de stekker uit het kabinet en meteen ook maar uit zijn eigen politieke carrière. Zo wist hij heel listig de aandacht weer naar zich toe te trekken.
Eigenlijk vond ik dit eveneens komkommernieuws, want wat heeft dit kabinet nu eigenlijk gepresteerd? Alle media constateerden dat alle grote kwesties nog onopgelost op tafel lagen.
Ik durf de voorspelling aan dat Rutte een ‘tussenjaartje’ neemt, een sabbatical, en daarna secretaris-generaal van de NAVO wordt. Tegen die tijd is er namelijk een vacature.

Een nieuw kabinet

Ondertussen is er een nieuw kabinet met Carolien in de hoofdrol. Dat gaat dit land gewoon natuur- en klimaatgewijs naar de filistijnen helpen. Marc van den Oever wordt minister van landbouw en milieu.
In het coalitieakkoord tussen BBB, VVD en CDA wordt vastgelegd dat alle hakken in het zand gaan, het aantal natuurgebieden voortaan beperkt zal zijn tot de Wadden eilanden en dat men zich verder geen opofferingen zal getroosten om de stikstofdepositie terug te brengen.
Wat een archaïsche uitdrukking is dat eigenlijk: zich opofferingen getroosten. Wat betekent dat eigenlijk? Weg ermee dus!
Met die Waddeneilanden kun je economisch gesproken verder toch niks. Hooguit zijn ze geschikt voor schapen en als opvanglocatie voor asielzoekers. Briljant idee trouwens, dat laatste! Dat niemand daar eerder aan heeft gedacht! Van een eiland kun je veel eerder zeggen dat het vol is! Dit werken we verder uit, zegt de VVD.

Laatste revisie op 13 juli 2023.

(70 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
2 maanden geleden

Rutte, en de wolf in schaapskleren? Laten we constateren dat dit realiteit was, gelukkig is de man nu weg. De wolf is gebleven, ook gelukkig, want daardoor wordt de natuur hersteld, de boer die met hooivork op een wolf inprikt is gebeten, ook natuurlijk. En Carolien zal geen premier willen worden, ook heel natuurlijk! En sorry, sorry, Dilan wil het wel worden, wel logisch maar gezien de politieke kantelpunten ook niet erg logisch. Houden we over: Geert, als hij zijn marokkanenen – islamieten gezeur laat varen, ook heel natuurlijk als minister, als je 10 jaar ‘gevangenschap’ als ervaring meetelt, dan… Lees meer »

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
1
Share
1
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x