Had u ooit van ‘craniosacrale therapie’ gehoord? Ik niet. Totdat de krant er vandaag over schreef. Met craniosacrale therapie proberen de bijbehorende therapeuten lichamelijke en psychische problemen te verhelpen. Niet bij zichzelf, ze kijken wel beter uit, maar altijd bij anderen. Ze volgen de beweging van de hersenvloeistof met de handen, waardoor het lichaam ontspant. Dit zegt de Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging in de krant.

Er ging van alles stuk

De aanleiding voor de craniosacrale berichtgeving was de dood van een baby. Een kennelijk wat minder craniosacraal begaafde Nederlandse therapeut had een Duitse meisjesbaby iets te ver craniosacraal doorgebogen. Flauw hoor, om je anti-Germaanse sentimenten zoveel jaar na de oorlog nog af te reageren op een onschuldig wicht. Er ging van alles stuk in het arme kind en tja, toen was ‘t ineens dood. Nog geprobeerd de boel craniosacraal terug te buigen, maar vergeefs.

Spoedvergadering

De craniosacrale beroepsgroep is nu in opspraak. Het lijkt me goed wanneer alle craniosacralen in spoedvergadering bijeen komen. Zij kunnen daar hun craniosacrale hersensappen aftappen, mengen, verversen, doorsmeren en opdweilen. En elkaar craniosacraal doorbuigen om vast te stellen wat de craniosacrale brekingscoëfficiënt is. Of zoiets, ik roep maar wat, dat doen zij ook. Craniosacraal, u merkt: ik kan er geen genoeg van krijgen, van dat woord. Afbeelding: pixabay (CC) Oorspronkelijk verschenen op Verbal Jam. Laatst bewerkt op: nov 23, 2019 @ 21:11.
(134 keer gelezen)

 

Lees ook:
De baby en het dierenrijk

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
Pin It