Bron: pixabay
Nieuws en media

Dansen als een keukentrap

Ik had deze week eigenlijk willen schrijven over smeltende poolkappen in de hoop dat de gedachte daaraan mij enige verkoeling zou brengen. Maar toen kwam Lange Frans er weer tussendoor met de inmiddels beruchte podcast. Daarin sprak hij met ene spiritueel doorgedraaide mevrouw Ossebaard. Natuurlijk is daar al genoeg aandacht aan besteed in diverse media, maar dit legt nu juist het probleem bloot. De Amerikanen hebben hier een uitdrukking voor: Stop making stupid people famous. Dit gebeurt bij Lange Frans al jaren, maar als dit soort mensen dan in een bepaald stadium van hun leven totaal de weg kwijt raakt, moeten we daar noodgedwongen óók nog eens kennis van nemen. Zo komen we dus nooit van ze af. Mij gaat het te ver, zeker met die hitte.

Dancing with the stars

Kijk, ik zal niet twisten over de verwrongen poëtische vaardigheden van rapper Lange Frans. Ik gun ieder zijn slechte smaak. Ook niet over zijn werkelijk fenomenale danstalent, dat mij nog bijstaat van Dancing With The Stars. Zijn danspartner Marleen Suurmeijer is fysiek nooit meer de oude geworden. Die grote houterige stappen, als van een vleesgeworden keukentrap, ik kon mij daar enorm mee identificeren. Hij is nog slechter dan ik.
Ook bewonderenswaardig was zijn niet aflatende inzet tegen zinloos geweld, die culmineerde in het in elkaar slaan van een toeschouwer bij een optreden. Aanpakken die gast! Deze had een ijsklontje tegen de kale knikker van Frans geworpen. De rapper sprong in het publiek en tuigde vervolgens de verkeerde af.
De geweldloosheid is kenmerkend voor het hele gezin, want bij een zakelijk geschil met zijn vroegere compagnon Baas B gingen zijn vrouw en zijn moeder gewapend met een pistool maar eens rammelen aan diens voordeur. Hier zie je toch hoe zij zich duidelijk onderscheiden van de gewone mensen. Die hebben geen pistool in huis.

Lees ook:
Terrorisme blijft dichtbij

Klaarkomen

‘Moeten we dit nu allemaal weer oprakelen?’ zult u zich afvragen. Ik zeg: uiteraard! Natuurlijk had ik in deze komkommertijd liever aandacht besteed aan de klaarkomende oesters bij Texel, maar Lange Frans zocht ineens weer de aandacht met voornoemde podcast. Daarin pleit hij voor het afschieten van onze premier. Dat is eigenlijk ook een soort klaarkomen, maar dan op geweldsfantasieën. Rutte vluchtte ijlings naar Terschelling en dook onder bij vriend Jort Kelder.
Als Frans moslim was geweest, had er al een arrestatieteam naast z’n bed gestaan, merkte iemand op Twitter terecht op.
Behalve met deze uitspraken is Lange Frans inmiddels geheel van het pad af met allerlei complottheorieën. Ik geloof dat hij nog nét niet vindt dat de aarde plat is, maar voor de rest zitten wij geheel gevangen in ‘the matrix’. Ik vat het maar even samen.

Sinterklaasgedichten

Vroeger zat ik in de klas bij Wouter, de zoon van de beroemde uitgever Van Oorschot. Van Wouter herinner ik mij dat hij prachtig piano kon spelen (Schubert) en dat hij ellenlange sinterklaasgedichten schreef. Al dan niet onder invloed van geestverruimende middelen. Heel kunstig. Met dat laatste is hij gelukkig niet doorgegaan, althans niet in het openbaar. Lange Frans wel. Met alle gevolgen van dien. Wouter heeft nog wel het nodige betekend op het vlak van cultuurverrijking. Lange Frans niet. Integendeel.
Nou, ik doop mijn voeten maar eens in een ijskoud voetenbadje. Lekker koel en rustig. Geen rappers of klaarkomende oesters.

Laatste revisie op 12 augustus 2020.

(237 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
1
Share