De meisjes in te krappe broekjes

De meisjes in te krappe broekjes

Het is al een tijdje mode: tienermeisjes en jongedames in te krappe broekjes.1Dit stuk is ironisch bedoeld en houdt geen waardeoordeel in. Draag wat je wilt. Die hype hebben we al eens eerder gehad, in 1971. Maar dat weten alleen de oma’s van de meisjes. Kijk dus niet vreemd op als oma zegt: “Daar heb ik ook nog in gelopen.” Dan is de lol er meteen af, stel ik mij zo voor.

In oma’s tijd werden ze hotpants genoemd, een uitvinding van Mary Quant. Nu heten de broekjes geloof ik gewoon ‘shorts’. Maar anno 2015 zijn ze nóg krapper: wanneer het meisje haar smartphone in de kontzak propt, gaat het klemmen in de kieren.

Jongleren

Vrijdag spotte ik nog een jongedame van tegen de twintig die tersluiks maar tevergeefs haar mooie billen probeerde terug te frommelen in de broekspijpjes. Alleen: ze waren er niet, die broekspijpjes. Hooguit in zeer rudimentaire vorm. Heel sexy, zo’n wicht dat midden in een winkelstraat met haar billen staat te jongleren. Mijn echtgenote had er een opmerking over, wetend dat het gehannes met de meisjesbillen mij niet was ontgaan. Logisch, want zelfs ZKKH begon er vanuit zijn kinderwagen naar te wijzen. Gelukkig kan hij nog niet praten.

Verboden

Op sommige scholen zijn de shorts verboden, puur omdat de docenten anders zélf niet meer bij de les kunnen blijven.
Het zijn altijd meisjes en jonge vrouwen die door de modetrends gestimuleerd worden om van alles te ontbloten en te accentueren. En ze doen het ook nog. Jongens hoeven dat niet, hoewel wijlen Pim Fortuyn dat destijds wel ‘zo gewild heeft’. Maar dat is door zijn voortijdig verscheiden dus niet doorgegaan.
Ik herinner mij maar één man die in de stad opzichtig zijn billen etaleerde: op rolschaatsen zwierde hij door het verkeer, slechts gehuld in een string. En met een badmuts op zijn kop. Henri de Stringskater werd hij genoemd.

Lees ook:
Het mannetje dat de kliko's in het gelid zet

String

Misschien is dit ook een idee voor de jongedames: gewoon in een stringetje over straat. Met zo’n reetvetertje hoef je immers ook je billen niet meer terug te duwen.
Ik had graag dit stukje wat meer diepgang gegeven, maar met dit warme weer zit dat er niet in.

Photo credit: Eric.Parker / Foter / CC BY-NC
Stringskater: Majestic Moose.

Laatste revisie op 5 februari 2021.

(1.905 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk van S tot S
Henk van S tot S
8 jaar geleden

Quote uit dit opmerkzame blog:

“Mijn echtgenote had er een opmerking over, wetend dat het gehannes met de meisjesbillen mij niet was ontgaan. Logisch, want zelfs ZKKH begon er vanuit zijn kinderwagen naar te wijzen. Gelukkig kan hij nog niet praten.”

Blijkbaar moet heden ten dage de seksuele voorlichting al plaatsvinden in de kinderwagen.
Bij ons thuis begon dat pas, als we als we snapten wat bijen op de bloemen deden.

Maar dat terzijde.

Veel erger is het, dat de laag gedragen b.h.’s (billenhouders), evenals de wat hoger gedragen b.h.’s, met dank aan de obesitas groter worden 😉

Dina
Antwoord aan  Arnoud Hugo
8 jaar geleden

Hihihi, visuele vervuiling. :’)

Jasmijn Verkaik
8 jaar geleden

Haha, oh geweldig dit. Ik zag laatst zo’n typje in de Hunkermuller of hoe je dat ook schrijft staan..toen dacht ik nog sjeetje…hoe knap je ook bent…het is toch niet normaal?! Maarja wat is normaal hé. Ik weet nog een hele lieve man die liep door Amsterdam Noord met zijn ik geloof 10 kleine hondjes iedere dag, lange baard, hotpants aan rugzakje op. Het was ook echt een portret ..maar mooi, modieus of passend…nope! * nog 1 dingetje, kijk we hoeven natuuk niet in een burka te lopen allemaal dus beetje bloot okay..maar billen bloot doe je maar op ‘t… Lees meer »

JOHNN
JOHNN
Antwoord aan  Jasmijn Verkaik
8 jaar geleden

Ja maar dat is discriminatie! Hoe moeten die mannen dan hun stoere tattoes showen?

JOHNN
JOHNN
Antwoord aan  Jasmijn Verkaik
8 jaar geleden

Ha, ha die “Hunkermuller” is dat niet Freudiaans?

els
els
8 jaar geleden

Applaus voor je reactie. Heb je trouwens de beachvolleybalsters gezien? Die kunnen het hebben, hoor, al dat bloot! En er lopen veel vrouwen en meiden rond in een drukke stad die daar helemaal nooit over nadenken: kan ik ‘t hebben…..

Donna
Donna
8 jaar geleden

Beste Arnoud. Na het lezen van uw artikel val ik toch over een paar probleempuntjes. Sterker nog, alles wat u in uw artikel claimt vormt bij mij een probleem. Zullen we maar bij het begin beginnen? U claimt dat anno 2015 shorts nog krapper en korter zijn. Dit klopt. Tijden veranderen. Ook jurkjes worden steeds korter. Maakt dat uit? Mogen vrouwen geen korte kleding aan? Wilt u liever dat vrouwen zich weer helemaal bedekken? Vrouwen hebben billen, dat weet iedereen. Wat maakt het uit als je ze ziet? Stoort u zich aan billen? Vervolgens vertelt u een verhaal over een… Lees meer »

Henk van S tot S
Henk van S tot S
Antwoord aan  Arnoud Hugo
8 jaar geleden

@ Donna.
Ik kan u garanderen dat er scholen zijn met kleding voorschriften.
Ga een kijken bij scholen van “Bevindelijken”, orthodox Joodse, islamitische scholen en nog wat ander “religieus kleingoed”
Hier volgt nog een aardig stuk uit Trouw.
http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/1856300/2011/03/06/Alleen-in-een-rok-ben-je-welkom.dhtml

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
12
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x