De persoonsverheerlijking van Jesse K.

De persoonsverheerlijking van Jesse K.

Noodgedwongen heb ik mij afgelopen week verdiept in Jesse Klaver. De media barstten uit hun voegen over Jesse Klaver. Jesse dit en Jesse dat. Hij werd zomaar ineens de leider van GroenLinks.  Men liet mij weten dat Jesse Klaver een ongelooflijk politiek talent was. De jongste fractievoorzitter ooit. Een record. Hij is 29. Ik vond mezelf niet jong toen ik 29 was, maar ik was dan ook geen fractievoorzitter.

Snotneus

Hij werd recent door presentator Fons de Poel uitgemaakt voor ‘snotneus’ toen hij het waagde ABN-commissaris baron van Slingelandt de maat te nemen. Dat kostte Fons zijn baantje als presentator. Eén verkeerd woord, meteen op de keien. Ook een record.
Fons begon in 1982 bij KRO Brandpunt. Toen was hij 27. Hij ging ons het nieuws uitleggen. Mijn vader noemde hem een ‘katholieke snotneus’. Ik hoor ‘t ‘m nóg zeggen! Ook toevallig.

Jesse Klaver

Over Jesse ontstonden tijdens zijn persoonsverheerlijking wat onduidelijkheden over zijn opleiding. Via het VMBO was hij doorgestroomd naar de universiteit. Zoiets. In elk geval twijfelde men aan zijn deskundigheid. Daar moeten wij niet moeilijk over doen, vind ik. Zelfs de geleerdste politici hebben in dit land de grootste ravages aangericht. Ik hoef u niet te vermoeien met voorbeelden. Daarentegen hebben politici met weinig opleiding heel goed hun draai kunnen vinden in de politiek, soms zelfs ons land goede diensten bewezen. Denk aan wijlen Jan Schaefer (PvdA). Hij was bakker. Jan Marijnissen (SP) was van oorsprong lasser. Paul Rosenmöller (GL) was een gesjeesde sociologiestudent die havenarbeider werd. Magda Berndsen (D66) heeft Mavo. Remi Poppe (SP) werkte eveneens in de haven.

Lees ook:
Partijvorming voor dummies

Aambeien

Flauw dus om te zeuren over de opleiding van Jesse. Sinds hij kamerlid is heeft hij genoeg dingen gedaan die er indrukwekkend uitzien. Hij heeft zich niet laten intimideren door regenten. Ik mag dat wel. Ik zie hem liever dan indertijd Femke Halsema. Hoog opgeleid, maar altijd weer dat belerende toontje van de kleuterjuf. Ik kon haar niet aanhoren zonder jeuk aan mijn aambeien te krijgen. Je kunt van je kiezers ook te veel verlangen.

Ik wacht af wat Jesse ons gaat brengen de komende jaren. Want menig politiek talent hebben we al ten onder zien gaan in het drijfzand van het Haagse bedrijf, in het moeras van compromissen en aan de verlokkingen van lucratieve nevenfuncties. Het commissariaat bij de ABN of een andere grootbank ligt altijd op de loer. Vraag maar aan Wim Kok.

Foto: Wikipedia.

Laatste revisie op 6 februari 2019.

(511 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk van S tot S
Henk van S tot S
8 jaar geleden

correctie:…..” geen geblaat maar geschreeuw”….

JOHNN
JOHNN
8 jaar geleden

Goed het geschreeuw hebben we gehad,.Nu eerst de wol nog.

Henk van S tot S
Henk van S tot S
Antwoord aan  JOHNN
8 jaar geleden

Wat off topic:
een poosje terug vroeg ik me af, waarom het geen geblaat, geschreeuw is en vond deze “leuke” verklaring:
https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/veel-geschreeuw-en-weinig-wol

Verder maar afwachten of het echt groen- of toch goor links wordt 😉

Henk van S tot S
Henk van S tot S
Antwoord aan  JOHNN
8 jaar geleden

Wat terzijde:
Ik vroeg laatst (over je aanhaling) af waarom het geen gebaat i.p.v. geschreeuw was en vond deze “leuke” verklaring:
https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/veel-geschreeuw-en-weinig-wol

Verder:
Voorlopig maar eens even het stemgedrag van Groen Links afwachten en hopen dat het geen grijs links wordt 😉

JOHNN
JOHNN
Antwoord aan  Henk van S tot S
8 jaar geleden

Deel jouw afwachtende houding. Sap stelde me ook al teleur met haar steun aan het voorspelbare Uruzgan debacle. Kijk met welk geld-weggooien deze ambitieuze jongeman op de trein springt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
5
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x