Oliebollen
Persoonlijke notities

Ik heb altijd al het beste met u voor

Ik heb altijd al het beste met u voor. Ik hoef dus niet specifiek op deze dag, aan het begin van dit nieuwe jaar, u een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Maar ingeval u niet zonder kunt: een buitengewoon gelukkig en gezond 2019 toegewenst!

Nog een beetje extra kan ook nooit kwaad, dus laat ik u vertellen dat in de achterkamers van dit weblog het een en ander is veranderd. Ik ben namelijk verhuisd naar een nieuwe host. Eentje die meer is gespecialiseerd in WordPress en die de site ook nog eens sneller heeft gemaakt. Dit vind ik een aangenaam goede start van een nieuw jaar.

Jullie deden niet open…

Nieuwjaarskaarten sturen, zoals we vroeger deden, is tegenwoordig financieel niet meer haalbaar. Je bent al gauw honderden euro’s kwijt aan fotokaarten, postzegels en adresstickers. Daarnaast ben je de hele maand december bezig met de uitvoering van dit project. Vorig jaar is de hele feestmaand ongemerkt aan ons voorbij gegaan. We waren te druk bezig met de kaarten. Het scheelde weinig of ons kind was onder toezicht gesteld van jeugdzorg. We hadden domweg geen tijd om hem aandacht en eten te geven. Gelukkig wist hij zich op tijd toegang te verschaffen tot de oliebollen die mijn zwager door de brievenbus had gepropt. Met wat poedersuiker er achteraan. Ja, jullie deden niet open…

Tijd voor elkaar

Door al die kaarten-onzin achterwege te laten hadden we dit jaar eindelijk weer eens tijd voor elkáár. Alleen zul je nu net zien dat iedereen nu óns ineens kaarten begint te sturen. Het blijft toch een punt van zorg. Het doet me denken aan een lijstje dat ik in de nalatenschap van mijn vader vond. Daarop had hij zorgvuldig bijgehouden wie hij een kaart had gestuurd en of hij er eentje terug had gekregen. Zo niet, dan kon diegene het volgend jaar mooi fluiten naar z’n kaart. Dat zou ze leren!

We proberen alles nu zoveel mogelijk af te handelen via Facebook, Twitter en WhatsApp. Lekker goedkoop.

Laatste revisie op 1 januari 2019.

(139 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share