Van de hik afkomen (wikihow)
Persoonlijke notities

Ik werd gek van de hik

De afgelopen nacht werd ik langdurig geteisterd door de hik. Ik werd er door uit de slaap gehouden. Goed, het is weer eens wat anders dan opblijven om vallende sterren te kijken, maar leuker is het niet.
Ik ging op zoek naar middeltjes om er vanaf te komen. Ik hield enkele minuten mijn adem in, ik slikte een half pak suiker, ik dronk een glas water op z’n kop. Het hielp allemaal niet.

Maar de hik is zo mateloos irritant dat je alles probeert om het hikken te stoppen. Ik stond op zeker moment aan het aanrecht met een rietje een glas water leeg te drinken. Tot zover niets aan de hand, maar ik moest tegelijkertijd ook nog eens mijn pinken in mijn oren proppen. Twee vingers in de neus, dat ken ik, Mart Smeets was daar een meester in, maar het helpt niet tegen de hik. Vingers in de oren doe ik normaal alleen als iemand ánders de hik heeft. Of als Mart Smeets op de radio is.

Orgasme

Gelukkig was het midden in de nacht, dus ik stond alleen voor mezelf voor lul. Ik moet er niet aan denken dat mijn zoontje van bijna vier (ZKKH) dit verlies van decorum bij zijn vader had moeten aanschouwen.

Ik probeerde ook nog het prikkelen van mijn zachte verhemelte met een wattenstaafje. Dit was nog erger dan de hik zelf. Ik werd gek. Probeer het zelf maar.
Een orgasme werd ook nog aangeraden. Na drie verwoede pogingen gaf ik het op. Ik was de uitputting nabij. Bizar welke potentiële remedies mensen weten te verzinnen trouwens. Ze zijn waarschijnlijk geboren uit pure wanhoop.

Lees ook:
Door het ijs gezakt

Het rietje en de twee vingers werkten. Totdat ik weer in mijn bed kroop. Toen begon het weer. Opnieuw eruit. Ik heb nog een paar uur hikkend achter de computer gezeten. Om half vijf doofde de kracht van het hikken een beetje en wist ik mijn middenrif weer onder controle te krijgen door lang mijn adem in te houden.

Veiligheidsraad

Inmiddels had ik tijd genoeg gehad om te overdenken hoe hoogwaardigheidsbekleders en artiesten hiermee omgaan. Met de hik. Heeft de koning hier nooit last van?

“Leden van de Staten Genera-hik!”

Premier Rutte bij zijn toespraak tot de VN Veiligheidsraad: “The Kingdom of the Netherlands is shouldering its -hik- responsibili-hik.”
Er wordt nogal eens zwaar getafeld in die kringen, dus het zou zomaar kunnen.

Heeft Youp van ‘t Hek wel eens een optreden afgebroken wegens hardnekkig hikken? Alcohol schijnt namelijk de kans op hik te vergroten.

Aardappelzak

Uiteindelijk heb ik de hik kunnen uitzetten door meditatie en pure denkkracht. Ik wist niet dat ik het in me had. Ik visualiseerde als het ware de totale verwijdering van mijn middenrif. Geen idee of dit nadelige consequenties heeft, maar hierdoor kwam er wat meer ruimte voor andere organen en dat was hard nodig. Want wie de inwendige mens eens kritisch bestudeert, komt tot de conclusie dat hij in feite niet meer is dan een lukraak barstensvol gestouwde aardappelzak. Lógisch dat je dan de hik krijgt.

Afbeelding: Wikihow.

Laatste revisie op 20 januari 2019.

(824 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

2 Reacties

  • ximaar

    Meestal ben ik er na een hik of 10 weer van af. Ik benader het een beetje zoals ik ooit hyperventilatie benaderde. Rustig en regelmatig ademhalen, niet slikken en je niet laten afleiden.

    • Arnoud Hugo

      Ja, bij mij duurt het ook nooit echt lang. Maar dit keer was het echt andere koek. Nou ja, het is inmiddels gelukkig weer allemaal achter de rug. Er schijnen mensen te zijn die er jarenlang of zelfs hun halve leven door worden geteisterd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share