2008: Fraude met een lijk

2008: Fraude met een lijk

Gisteren was het 150 jaar geleden dat in het Zuid-Franse plaatsje Lourdes de heilige Maria verscheen. Niet zomaar op straat, waar iedereen ervan had kunnen meegenieten, maar bij de grot van Massabielle. En dan alleen nog aan het veertienjarige meisje Bernadette Soubirous. Daarmee waren de optredens niet afgelopen, want Bernadette heeft Maria vervolgens nog achttien keer aanschouwd.

Ik begrijp die Bernadette niet. Ze heeft alles lekker voor zichzelf gehouden. Goed, de eerste keer ben je op zoiets niet voorbereid, maar één van die opvolgende achttien keren had ze toch wel wat publiek kunnen uitnodigen. Dan was het straatarme wicht er misschien financieel ook nog wat op vooruit gegaan.
Helaas, het heeft niet zo mogen zijn en dus moeten we zoals gebruikelijk alles maar weer gewoon geloven.

Al erg genoeg

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk en dus waarschijnlijk ook die van zijn onbevlekte maîtresse Maria. Wij hebben in deze tijd geen Mariaverschijningen meer. U zult zeggen: wij hebben televisie en dat is al erg genoeg. Maar juist daarom! Wij hebben óók wel eens behoefte aan rustige beelden zonder ondertiteling en telkens reclame!

Er wordt alom beweerd dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn, dus ik zie niet in waarom Maria niet af en toe eens langs zou kunnen komen. Het is waarschijnlijk pure onwil of lamlendigheid.
Ik beklaagde mij hierover tegen mijn echtgenote. Maar die sloeg elke discussie dood door te verklaren dat zij toch elke dag aan mij verscheen en dat dat maar voldoende moest zijn.

Volksverlakkerij

Bernadette Soubirous
Bernadette Soubirous

Bernadette Soubirous ligt overigens opgebaard in een glazen kistje in de kapel van Saint-Gildard in Nevers. Haar lichaam verkeert nog in ongeschonden staat. Dit is natuurlijk geen wonder meer, maar pure volksverlakkerij door de Heilige Moederkerk. Lenin ligt in Moskou ook nog in staat van nieuw, maar die moet toch om de zoveel tijd weer een beetje worden opgekalefaterd.
Je moet er toch niet aan denken dat om de zoveel jaar een stelletje o zo vrome geestelijken het lichaam van het jonge nonnetje Bernadette staan te bepotelen om het weer een poosje in conditie te houden. Dat is je reinste necrofilie! Postume aanranding! En niemand die daar wat van zegt! Dat mág allemaal zomaar!

Lees ook:
2004: Twee hysterische dames

Hel en verdoemenis

En waar is Maria als je haar nodig hebt? Waarom verschijnt zij op zulke momenten niet even om die lijkschenders met hel en verdoemenis te dreigen? Daar zijn ze toch zo sterk in in die kringen?
Inmiddels is mijn lieve echtgenote ten tweede male aan mij verschenen om mij tot kalmte te manen. Ik geloof niet eens in die onzin, dus ik moet mij er niet zo over opwinden, vindt zij.
Daar heeft zij een punt. Zo zie je maar weer, uiteindelijk ben je met een praktische echtgenote beter af dan met één of andere vage Mariaverschijning. Dat zou de Paus óók eens moeten beseffen!

Laatste revisie op 22 mei 2020.

(1.194 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peeters Bernadette
Peeters Bernadette
2 jaar geleden

Een klein beetje respect zou niet misstaan.
En wat minder cynisme helpt je groeien.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
2
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x