Slak - huisjesslak 1920x420 FX
Klassiekers

2014: Met de billen in de Biotex

Laatst sprak ik met iemand over de wonderbaarlijke krachten van huismiddeltjes. Zij verhelpen volgens zeggen allerlei klein ongemak. Denk daar niet te licht over!
Zo hebben zwangere vrouwen tijdens de nachtrust nogal eens last van heftige beenkrampen. Volgens de volksgeneeskunde kun je die voorkomen door een washandje met een stuk Sunlightzeep tussen de benen te leggen. Vraag me niet hoe het kan, maar het werkt, verzekerde een bevriende verloskundige mij.

Mijn nieuwsgierige geest wil dan altijd meteen weten: hoe is iemand in godsnaam ooit op het idee gekomen om een blok Sunlightzeep tussen haar benen te leggen? De eerste keer zal het wel zijn gaan schuimen, maar toen bedacht ze heel snugger: weet je wat? Ik doe er een washandje om!

Aambeien en theezakjes

Er bestaan de meest krankjorume huismiddeltjes. Bij aambeien heeft u ruim keus uit diverse remedies: leg er een gebruikt theezakje tegenaan, smeer er tandpasta op, spuit er vijf maal daags neusspray op of ga met de kont in de Biotex zitten.
Ik maak mij een mentale voorstelling van deze geneeskrachtige handelingen ter bestrijding van de aambei. De jeuk drijft iemand tot wanhoop en hij denkt ten einde raad: nou, laat ik er dan in godsnaam maar een theezakje op leggen! En zowaar, eureka, het helpt!

Ochtendurine

Uw kunstgebit kunt u het beste ‘s nachts weken in azijn, Dreft of Dubro. Kalknagels en zweetvoeten bestrijdt u door een minuut in uw eigen ochtendurine te gaan staan.
Lasogen (wie heeft ze niet?) pakt u aan door een halve aardappel op het oog te leggen. U mag er ook koffiemelk in gieten.

Lees ook:
Apotheek met handige Afhaalautomaat

Slakkenslijm

Pubers, let op: jeugdpuistjes. Ook zoiets. Ga niet zitten kötten met Clearasil, maar smeer er gewoon slakkenslijm op. Slakkenslijm? Ik heb ook geen idee, maar ga ‘s morgens vroeg de tuin in en kidnap een naaktslak. Smeer die uit over je gezicht. Zo begrijp ik het tenminste. Herhaal dit een aantal keren en na een week ben je pukkelvrij. Had ik het indertijd zélf maar geweten. Briljant. Hoe komt iemand erop: slakkenslijm. Dat heet nou ‘out of the box denken‘ .

Biotex

Mogelijk is het allemaal gewoon ‘wisdom of the crowd’, de expertise van de massa: heel veel verschillende oplossingen die in de loop der jaren door heel veel verschillende mensen zijn uitgeprobeerd. Inclusief de mensen die totaal niet sporen, maar die daardoor wél de raarste dingen aan het onderzoeksspectrum toevoegen. De één probeert eens een theezakje, de ander flikkert een stuk Sunlightzeep tussen de benen, een derde doopt z’n reet in de Biotex. Samen komen we er wel!

Lees voor meer wonderbaarlijke middelen: Oma weet raad .

Laatste revisie op 10 februari 2019.

(1.283 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share