Oost-Europese criminelen
Criminaliteit

Aanpakken die criminele Oost-Europeanen!

De politie in Roermond gaat data aan elkaar koppelen om rondtrekkende criminele bendes uit Oost-Europa te vangen, meldt de NOS. Er wordt een datacenter ingericht en samen met de universiteit Eindhoven probeert de politie het tuig dan op te sporen. Kentekens worden gescand, door de database gehaald, de route wordt geanalyseerd, er wordt gekeken hoeveel mensen er in de auto zitten en wat voor merk, kleur en type de auto is. Zo, dat zal ze leren, al die winkeldieven, zakkenrollers, inbrekers, en babbeltruc’ers. Maar let op, het is een proef hè!

Listig gedaan

Nu komt het zelden voor dat zo’n proef niet wordt omgezet in permanent beleid, dus dat is listig gedaan door de bedenkers. Je noemt iets een proef en laat het na een tijdje stiekem indalen in de maatschappelijke orde. En wie kan er nu tegen zijn dat we die criminele Oost-Europeanen eens flink te grazen nemen?
Nou ja, Bits of Freedom is er in elk geval niet blij mee. Privacy. De organisatie noemt het een hellend vlak. Maar als je dat roept wordt je kritiek al snel afgedaan als links gezeur.

De NAVO

Toch hebben ze een punt bij Bits of Freedom. Want zo’n systeem is natuurlijk in de toekomst ook handig om andere situaties die de overheid onwelgevallig zijn nauwgezet te monitoren en eventueel te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld mensen die op weg zijn naar een risicovolle voetbalwedstrijden of gevoelige demonstraties vastleggen en desgewenst een andere kant uit knuppelen. Waar liggen de grenzen?
In Brunssum (ook Limburg) mogen ze wel uitkijken. Daar liggen ze nog steeds in de clinch met de overheid vanwege de overlast van AWACS-vliegtuigen die opstijgen van de NAVO-basis in het Duitse Geilenkirchen. Maar de NAVO mogen we uiteraard geen strobreed in de weg leggen. Vanwege de Russen en zo. Dus dat opstandige klaagvolk kan straks nóg nauwkeuriger worden gevolgd. Bij criminele Oost-Europeanen vindt men het aanvaardbaar, bij onszelf is het een ander verhaal. Maar dan is het te laat.
Roermond. Ik blijf er voorlopig uit de buurt.
Nieuwste revisie: jan 13, 2019 @ 11:58.

Lees ook:
Betrapt in het winkelcentrum

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(194 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share