Voor straf de kosmos in
Criminaliteit,  Baanbrekende denkbeelden

Voor straf levenslang de kosmos in

Twee totaal verschillende berichten stonden naast elkaar in de krant. Samen vormden ze een idee voor de toekomst. Het eerste bericht meldde dat er drie mannen waren aangehouden voor de moord op de broer van een kroongetuige.
Het bericht ernaast liet ons weten dat het Chinese ruimtestation Tiangong-1 in het paasweekend zou verbranden in de dampkring. Dit is inmiddels gebeurd.

Blikken bruine bonen

Het bracht mij op de volgende gedachte. Los van de discussie of zoiets humanitair verantwoord is, zou het in de toekomst realiteit kunnen worden dat men zeer zware, onverbeterlijke misdadigers voor altijd de ruimte in schiet. Ze krijgen een flinke voorraad blikken bruine bonen en diepvriespizza’s mee en zoeken het verder maar uit.

Nu niet meteen gaan roepen dat dit een onzinnige gedachte is, want het is al eerder vertoond. In het verleden stuurden de Britten hun misdagers naar het verre Australië en met ‘inflatiecorrectie’ komt dat op hetzelfde neer.
Bovendien meen ik een geleidelijke kentering te bespeuren in de tolerantie binnen ons strafrecht. Over enkele decennia worden criminelen waarschijnlijk minder humaan behandeld dan nu.

Bovenaan op de passagierslijst

De mannen die zijn gearresteerd voor de intimidatiemoord op de onschuldige broer Reduan van kroongetuige Nabil Bakkali deden dit uiteraard in opdracht van één of meer kopstukken in de mocromaffia. Deze psychopathische cocaïnekruideniers staan wat mij betreft in de toekomst bovenaan op de passagierslijst van het ruimtevaartuig.

Ik merk wel: mijn opinie beweegt zich in dit stuk op de rand van wat ik zelf ethisch nog toelaatbaar vind. Eigenlijk al er overheen. Als ik niet uitkijk stem ik de volgende keer spontaan PVV.

Lees ook:
De rel over het rolbevestigend speelgoed

Nationale Opsporingslijst

Bij de moord op Reduan ontbreekt elke logica. De opdrachtgevers laten een onschuldige vermoorden om de kroongetuige en anderen te intimideren: als je praat pakken we je familie.
Maar degenen binnen de mocromaffia die de faciliteiten hebben om een dergelijke operatie op korte termijn uit te voeren zijn bekend.

Naar aanleiding van Nabils onthulling staan Redouan T. en Said R. al sinds vorige week op de Nationale Opsporingslijst. Knap stom van ze om dan nog eens extra de aandacht op zich te vestigen. Ook internationaal wordt er nu jacht op ze gemaakt, met nog grotere verbetenheid. Vroeg of laat zijn ze het haasje. Als ze tenminste niet voor die tijd zelf zijn omgelegd.

Radbraken

Maar goed, wat vindt u ervan? Ideetje, die ruimtereisjes? Gewoon radbraken is natuurlijk ook een optie. En goedkoper, dat wel.

Laatst bewerkt op: jan 13, 2019 @ 17:09.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(503 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share