Bureau met schrijfmachine
Persoonlijke notities

Bericht uit de achterkamertjes

In de achterkamertjes van dit weblog vonden de afgelopen periode allerlei activiteiten plaats. Nu gebeurt daar altijd wel wat, maar dit keer was het allemaal extra spannend. Vandaar dit bulletin.

De foto’s

Allereerst heb ik de mediamogelijkheden uitgebreid, opdat er meer en mooiere fotovertoningen kunnen plaatsvinden. Niet dat er iemand is die daarop zit te wachten, maar voor mezelf is het leuk. Ja, zeg nou zelf, zo’n blog is toch meer een soort volkstuintje waar je zelf het meeste van geniet.

Helaas werkt de zaak niet meer na een update van de betreffende album-plugin. Ik ben nog steeds in conclaaf met de supportafdeling om de zaak weer op de rails te krijgen. Update: het werkt! Klik en kijk zelf maar.

De spanningen en de fout

De spanningen in de achterkamers liepen zelfs zo hoog op, dat ik een kleine fout maakte, waardoor de hele site  plat ging. Gelukkig wist mijn trouwe hostingprovider Bob van Two Kings mijn geklungel snel recht te zetten. Ik denk trouwens niet dat er ook maar iemand is geweest die gemerkt heeft dat mijn blog enige tijd uit de lucht was.

De linklijst

Voorts is de pagina met links naar andere weblogs flink op de schop gegaan. Het is niet langer een saai lijstje, maar een pagina met afbeeldingen van de betreffende weblogs. Wie zijn weblog er ook op wil hebben moet maar een verzoek indienen via de contactpagina. Een linkje terug wordt gewaardeerd, want dat is altijd goed voor mijn status bij google.

De privacy

Ja, en dan was er nog de privacy. Dat was nog een hele kluif. Vanaf 25 mei of zo moet elke website een privacybeleid hebben en dat kenbaar maken aan de gebruikers. Ook een simpele blogger moet duidelijk aangeven wat hij met de gegevens van de bezoekers doet. Bureaucratie in een blog, wie had dit ooit kunnen voorzien? Er is dus nu sprake van cookiemeldingen en een privacyverklaring omtrent dingen waar u en ik tot dusver maar zeer terzijde over gehoord hadden. Maar nu is er vanuit de EU verordonneerd dat de privacy via de AVG een speerpunt wordt. Wie zich er niet aan houdt kan draconische boetes tegemoetzien! Zo kennen we de overheid weer!

Lees ook:
Eigen schuld, dikke bult

Nou, tot slot kan ik u nog melden dat ZKKH vier jaar is geworden, waardoor hij volgende week naar school mag. Dit zet het leven naar verwachting ook weer prettig op z’n kop.

Moet dat zo nodig hier vermeld worden? Ja, want allerlei onbekende BN’ers doen dat ook en ik wil niet uit de toon vallen.

Afbeelding: Pixabay (CC)

Laatst bewerkt: mei 28, 2020 @ 16:25.

Laatste revisie op 28 mei 2020.

(210 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share