Verbal Jam wordt Arnoud Hugo

Verbal Jam wordt Arnoud Hugo

Het wordt voor mij tijd voor een nieuw weblog. Na ruim dertien jaar bloggen op Verbal Jam heb ik behoefte aan een andere blog-omgeving, een nieuwe naam, nieuwe mogelijkheden, nieuwe vergezichten. Als blogger heb je nu eenmaal creatieve ruimte nodig, inspiratie. De juiste omgeving helpt daarbij.

Allereerst maar eens een nieuwe naam. Want de naam Verbal Jam was destijds door het toeval ontstaan en bij nader inzien niet zo handig: het is Engels en ik moest hem altijd spellen. En de associatie met broodbeleg was er dikwijls. Moest ik dát weer gaan uitleggen.
Een nieuwe naam verzinnen is niet eenvoudig en wie weet krijg ik daar dan achteraf óók weer spijt van. Dus nu gewoon mijn twee voornamen, in bescheiden navolging van fotograaf Erwin Olaf. Maar het zal wel vaker zijn gedaan.

In het begin van mijn blogcarrière gebruikte ik Nucleus als blogsysteem. Dat voldeed jaren prima, totdat de ontwikkeling ervan vrijwel tot stilstand kwam. De voortgang hangt immers af van vrijwilligerswerk en zo’n systeem onderhouden is een enorme klus.
Met de geweldige hulp van John Schop werden alle artikelen in vanuit het Nucleus systeem overgezet naar PivotX. Maar ook PivotX wordt inmiddels niet verder doorontwikkeld. Het werd daarom opnieuw tijd voor een overstap, ditmaal naar WordPress, dat wereldwijd op grote ondersteuning kan rekenen. Maar alle artikelen nogmaals overzetten wordt veel te ingewikkeld. Daarom houd ik Verbal Jam gewoon in stand als archief, het blijft gewoon bereikbaar.

Nu is het nog even zaak om iedereen te laten weten dat Verbal Jam is getransformeerd tot Arnoud Hugo.

Lees ook:
Het droevig lot van de bekende Nederlander

Laatste revisie op 9 februari 2019.

(592 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Laurent
Laurent
8 jaar geleden

Ah ik dacht al! Maar met even googelen vond ik deze site weer gelukkig 🙂

madbello
8 jaar geleden

”De letters van de reacties graag wat groter” ik vraag me af waarom dat zou moeten. Zo ver ik kan zien zijn ze even groot als de letters van blogpost en zeer goed leesbaar 😉

JohnN
Antwoord aan  madbello
8 jaar geleden

Madbello, niet iedereen beschikt over jouw arendsblik 😉 Maar de huidige tekstgrootte is al iets bijgesteld, daarover ben ik tevreden. Vooral kleine grijze tekst op witte achtergrond vind ik inspannend om te lezen bij reflecties op het scherm. En ik lees graag op een ontspannen manier dus nu ben ik helemaal blij.

madbello
Antwoord aan  JohnN
8 jaar geleden

LOL, nee joH! Ik draag ook een bril, maar snap het is idd als je het vanaf mobiel, tablet of bepaalde laptop leest dat het waarschijnelijk lastiger leesbaar is. Hier achter mijn matte 26 inch scherm is het in ieder geval goed te doen 😉

Henk van S tot S
Antwoord aan  madbello
8 jaar geleden

Als ik achter mijn monitor zit is het redelijk leesbaar.
Op mijn laptop heb ik vind ik de te tikken tekstlettertjes niet “vet” genoeg.
Tablet idem.
Op m’n telefoon vind ik het vervelend en moet ik mijn bril goed schoonmaken 😉
Nu hebben mijn ogen al wat jaren pensioen achter de rug, maar buiten dat:
Een goed lettertype verhoogd het leesplezier.
Vraag dat maar aan de uitgevers van gedrukte media (ook van e-books), die er vanwege de financiën goed op moeten letten.

Henk van S tot S
Antwoord aan  Henk van S tot S
8 jaar geleden

Ik zie zelfs de “t” van “ik vindt” in de 2e regel niet 😉

JohnN
8 jaar geleden

Ik vind de verandering niet spectaculair,wat betekent dat het wat mij betreft best bij het oude mocht blijven. Dit bedoel ik uiteraard positief, ik vond de bestaande layout ook prima. De letters van de reacties graag wat groter ja, maar dat wist je al.
Nogmaals succes!

Jeroen Mirck
8 jaar geleden

Inderdaad, het is de tijd van bloggende herbezinning. Maar waarom niet simpelweg ArnouddeJong.nl?

Jeroen Mirck
Antwoord aan  Arnoud Hugo
8 jaar geleden

Waarom heet je trouwens op Twitter wel nog steeds @VerbalJam? Dat kun je ook veranderen in @ArnoudHugo (is nog vrij).

madbello
8 jaar geleden

WordPress, wat anders! Maar het ziet er helder, rustgevend en leesbaar uit, lekker strak meneer Arnoud Hugo 😉

Succes hier op je nieuwe blogstek.

Henk van S tot S
8 jaar geleden

Ik dacht altijd “Verbale Jamsessie”
Ik zal je blijven volgen, ondanks de noch wat ielere lettertype in het “reactievak” 😉

Ximaar
8 jaar geleden

Is dit een verkapte reclame voor AH? 🙂

De letters in de berichten mogen wel een paar pixels groter om in de pas te blijven met ander materiaal op het www.

Ximaar
Antwoord aan  Arnoud Hugo
8 jaar geleden

Uiteindelijk kan iedereen het lezen, sinds een jaar of 5 zitten er verbeterde zoomfuncties in de browsers. Het enige om een beetje in de pas te blijven met de rest van het web is dat je niet steeds dat zoomen hoeft te gebruiken en die op een vaste stand kan laten staan. Zelf vind ik het prima zo. De letters in het reageervak vind ik ook prima en hebben effectief dezelfde leesbaarheid. Dus een pixel minder dik, maar een veel hoger contrast. Ga je ergens in de zijkolom nog een goede link naar je oude sjemblog plaatsen, voor mensen die… Lees meer »

Aukje
8 jaar geleden

“t Is ff wennen, maar wel cool hier!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
22
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x