Het wordt voor mij tijd voor een nieuw weblog. Na ruim dertien jaar bloggen op Verbal Jam heb ik behoefte aan een andere blog-omgeving, een nieuwe naam, nieuwe mogelijkheden, nieuwe vergezichten. Als blogger heb je nu eenmaal creatieve ruimte nodig, inspiratie. De juiste omgeving helpt daarbij.

Allereerst maar eens een nieuwe naam. Want de naam Verbal Jam was destijds door het toeval ontstaan en bij nader inzien niet zo handig: het is Engels en ik moest hem altijd spellen. En de associatie met broodbeleg was er dikwijls. Moest ik dát weer gaan uitleggen.
Een nieuwe naam verzinnen is niet eenvoudig en wie weet krijg ik daar dan achteraf óók weer spijt van. Dus nu gewoon mijn twee voornamen, in bescheiden navolging van fotograaf Erwin Olaf. Maar het zal wel vaker zijn gedaan.

In het begin van mijn blogcarrière gebruikte ik Nucleus als blogsysteem. Dat voldeed jaren prima, totdat de ontwikkeling ervan vrijwel tot stilstand kwam. De voortgang hangt immers af van vrijwilligerswerk en zo’n systeem onderhouden is een enorme klus.
Met de geweldige hulp van John Schop werden alle artikelen in vanuit het Nucleus systeem overgezet naar PivotX. Maar ook PivotX wordt inmiddels niet verder doorontwikkeld. Het werd daarom opnieuw tijd voor een overstap, ditmaal naar WordPress, dat wereldwijd op grote ondersteuning kan rekenen. Maar alle artikelen nogmaals overzetten wordt veel te ingewikkeld. Daarom houd ik Verbal Jam gewoon in stand als archief, het blijft gewoon bereikbaar.

Nu is het nog even zaak om iedereen te laten weten dat Verbal Jam is getransformeerd tot Arnoud Hugo.

Lees ook:
Het blog bestaat 18 jaar

Laatste revisie: feb 9, 2019 @ 15:49.

(371 keer gelezen)

 

22
Reageer op dit artikel

avatar
8 Reactie 'draadjes'
14 Antwoorden in dit 'draadje'
0 Volgers
 
Reactie met meeste antwoorden
Meest actieve discussie
8 Auteurs van reacties
LaurentmadbelloArnoudHenk van S tot SJohnN Recente auteurs van reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Nieuwste Oudste Meest gestemd
Abonneren op
Laurent
Gast

Ah ik dacht al! Maar met even googelen vond ik deze site weer gelukkig 🙂

madbello
Gast

”De letters van de reacties graag wat groter” ik vraag me af waarom dat zou moeten. Zo ver ik kan zien zijn ze even groot als de letters van blogpost en zeer goed leesbaar 😉

JohnN
Gast

Madbello, niet iedereen beschikt over jouw arendsblik 😉 Maar de huidige tekstgrootte is al iets bijgesteld, daarover ben ik tevreden. Vooral kleine grijze tekst op witte achtergrond vind ik inspannend om te lezen bij reflecties op het scherm. En ik lees graag op een ontspannen manier dus nu ben ik helemaal blij.

madbello
Gast

LOL, nee joH! Ik draag ook een bril, maar snap het is idd als je het vanaf mobiel, tablet of bepaalde laptop leest dat het waarschijnelijk lastiger leesbaar is. Hier achter mijn matte 26 inch scherm is het in ieder geval goed te doen 😉

Henk van S tot S
Gast
Henk van S tot S

Als ik achter mijn monitor zit is het redelijk leesbaar.
Op mijn laptop heb ik vind ik de te tikken tekstlettertjes niet “vet” genoeg.
Tablet idem.
Op m’n telefoon vind ik het vervelend en moet ik mijn bril goed schoonmaken 😉
Nu hebben mijn ogen al wat jaren pensioen achter de rug, maar buiten dat:
Een goed lettertype verhoogd het leesplezier.
Vraag dat maar aan de uitgevers van gedrukte media (ook van e-books), die er vanwege de financiën goed op moeten letten.

Henk van S tot S
Gast
Henk van S tot S

Ik zie zelfs de “t” van “ik vindt” in de 2e regel niet 😉

JohnN
Gast

Ik vind de verandering niet spectaculair,wat betekent dat het wat mij betreft best bij het oude mocht blijven. Dit bedoel ik uiteraard positief, ik vond de bestaande layout ook prima. De letters van de reacties graag wat groter ja, maar dat wist je al.
Nogmaals succes!

Jeroen Mirck
Gast

Inderdaad, het is de tijd van bloggende herbezinning. Maar waarom niet simpelweg ArnouddeJong.nl?

madbello
Gast

WordPress, wat anders! Maar het ziet er helder, rustgevend en leesbaar uit, lekker strak meneer Arnoud Hugo 😉

Succes hier op je nieuwe blogstek.

Henk van S tot S
Gast
Henk van S tot S

Ik dacht altijd “Verbale Jamsessie”
Ik zal je blijven volgen, ondanks de noch wat ielere lettertype in het “reactievak” 😉

Ximaar
Gast

Is dit een verkapte reclame voor AH? 🙂

De letters in de berichten mogen wel een paar pixels groter om in de pas te blijven met ander materiaal op het www.

Aukje
Gast

“t Is ff wennen, maar wel cool hier!

Pin It