Confrontaties met vervelende mensen

Confrontaties met vervelende mensen

Het lijkt een steeds frequenter ritueel, de demonstraties van lieden die zich door de overheid beknot voelen in hun rechten en vrijheden. Die beknotting vindt plaats in hun eigen belang (en de rest van de samenleving), ter voorkoming van coronabesmettingen. Maar dat zien zij geheel anders en ze raken daarbij nogal eens oververhit. Zelfs kamerleden worden bedreigd en uitgescholden.

Op mijn beurt voel ik mij eveneens bedreigd door deze vervelende mensen. Want je ontmoet ze niet alleen op het Malieveld. Daar kan ik gewoon weg blijven. Maar ook in het dagelijks leven.
Ik geef er de voorkeur aan zoveel mogelijk besmettingsrisico’s te mijden, want als iemand in mijn gezin ziek wordt zitten wij in een penibele situatie. We gaan niet met het openbaar vervoer en niet naar de supermarkt.

Ontsmetten

Gelukkig doet de meerderheid van Nederland aandoenlijk z’n best om netjes afstand te houden, te ontsmetten, geen handen te geven, in de elleboog te niezen en een mondkapje te dragen. Maar dit wordt allemaal heel eigenwijs gesaboteerd door de halve zolen die zich in hun rechten en vrijheden aangetast voelen.

Een vervelend echtpaar

Ik liep over een lang en kaarsrecht wandelpad tussen de weilanden. Het heeft twee verharde sporen, voor de wielen van de traktor van de boer. Mensen wandelen en fietsen daar veelvuldig. Bijna iedereen gaat netjes voor elkaar opzij, houdt afstand en wisselt desnoods van spoor. Zo niet een echtpaar dat mij tegemoet kwam. Elk van hen hield een spoor bezet en de man wandelde provocerend in mijn spoor recht op mij af. Ik moest maar opzij gaan. Dat deed ik. Grijnzend passeerde hij mij.
De asociale hond. Een confrontatie ging ik niet aan, want daarmee zou van zijn kant alleen maar méér potentieel kwaadaardig speeksel in de publieke ruimte worden geblaft.

Lees ook:
Wij hadden óók wapens in huis!

Onfrisse dingen

Een andere vent wilde mij per se een hand geven. Hij zei dat hij niet zo moeilijk deed over al die virustoestanden. Dat is het gevaarlijke, die dingen overkomen je juist op de momenten dat je even niet alert genoeg bent. Thuis heb ik mijzelf grondig ontsmet. Je zou bijna de hogedrukspuit op je handen zetten, want je weet niet wat zo’n kerel gedurende dag allemaal nog meer in zijn ongewassen handen heeft gehouden. Ik kan wel wat onfrisse dingen bedenken.

Asociale idioten

Normaal gesproken probeer ik me altijd in te leven in de argumentaties van mensen die er anders over denken dan ik. Daar leer ik van en vaak kan ik accepteren dat ze mijn mening niet delen. De viruswaanzinnigen echter zijn asociale idioten die janken over hun zogenaamd door de overheid ingeperkte vrijheden.
Ondanks het duidelijk waarneembare gegeven dat de rechtscolleges en de media onmiddellijk aanslaan als er in de tijdelijke wetgeving iets niet klopt. Maar de waanhoofden zien ons al afglijden richting dictatuur.

Dictatuur

Tegen al deze vervelende mensen wil ik zeggen: volg nauwgezet het nieuws over Wit-Rusland. Daar zit al een kwart eeuw een dictator. Hij ontkent het bestaan van corona (griepje). Dat is meteen al winst natuurlijk, want die hoef je niet meer te overtuigen. Daarnaast fraudeert hij met de verkiezingen, slaat de democratische oppositie met grof geweld in elkaar en werpt ze in het gevang. Kijk, dán kun je tenminste spreken van waanzin!
Ga er even rustig voor zitten en vergelijk dit dan met de situatie in Nederland. Geniet daarna in dankbaarheid van onze eigen polderdictatuur.

Laatste revisie op 25 augustus 2020.

(281 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ximaar
Ximaar
3 jaar geleden

Hier in Alkmaar-centrum, west en zuid (waar ik dagelijks rondjes loop) valt het me nog altijd erg mee. Voldoende ruimte en je ziet nog steeds mensen hun best doen om elkaar te ontlopen. Ben daar zelf ook erg in. Loop zo een stuk over de straat als ik een tegenligger op de stoep ‘tref’. Dan zeggen mensen wel eens “hoeft niet hoor” (en soms daarbij “…is toch onzin”.) Dan zeg ik meestal “Goeie dag” en “ik wil u niet besmetten”. Word dan ook netjes teruggegroet. Toch merk ik dat ook hier erg veel mensen klaar zijn met de corona. Niet… Lees meer »

John Zwart
John Zwart
Antwoord aan  Ximaar
3 jaar geleden

Wordt al minder hoor, de ziekenhuisrokers, vooral sinds de hele omgeving NO SMOKING is gemaakt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
2
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x