Halte Uilenstede
Geschreven voor Amsterdam Centraal

Creatief met klotsende hormonen

In de pers is telkens veel aandacht voor jongeren die de regels rondom corona overtreden. Er is luidkeels onbegrip over het asociale en risicovolle gedrag. Hoge boetes zijn het gevolg, want reken maar dat de BOA’s en wijkagenten regelmatig even langsgaan bij de hangplekken en de studentenhuizen.

De maatregelen om het virus in te dammen zijn noodzakelijk, maar aan de andere kant mag er ook wel wat meer aandacht zijn voor de specifieke positie van jongeren. Zoek naar meer creatieve oplossingen voor deze groep. Dat legt ook minder druk op de handhaving.

Gezamenlijk huishouden

Zo werd laatst een groep studenten op Uilenstede bekeurd omdat ze buiten samen aan een tafel zaten te eten. Er was geen anderhalve meter afstand.

De studenten wonen met 14 personen op een groep, maar worden niet gezien als één gezamenlijk huishouden. Dat is lastig, want op zo’n groep is het ingewikkeld om elkaar op afstand te houden. De studenten stuurden een boze brief dat ze wél als één gezamenlijk huishouden gezien willen worden.

Ze hebben daar een punt, vind ik. Het zou makkelijker zijn indien iedereen een riant onderkomen had, maar studenten zitten meestal in kleine kotten opgehokt. Weliswaar met mogelijkheid tot vrije uitloop, maar in het uitgaansleven is momenteel ook geen zak te doen.

Lekker ding

Juist in deze leeftijdsgroep is de behoefte aan interactie erg groot. In je eentje zuipen is zielig. Waarom masturberen als het willige lekkere ding (M/V) twee kamers verderop woont? Het studentenhuis is sowieso van oudsher de plek waar de hormonen tegen de plinten klotsen. Die herinneringen voor later -wanneer het voor de meesten allemaal veel suffer wordt- mag je ze niet afnemen.

Lees ook:
Ik werd bestraffend toegesproken

Religieuze uitweg

Laten we ze dus dat gezamenlijk huishouden gunnen, met als enige restrictie dat iedereen die een kuchje kucht in quarantaine op de kamer blijft.

Mocht de overheid toch onverbiddelijk blijven, dan heb ik nog een tip voor de studenten: organiseer religieuze bijeenkomsten. Die zijn om onduidelijke redenen tot 30 personen vrijgesteld van het verbod op groepsvorming. Nou ja, onduidelijk, wij weten natuurlijk allemaal welke partijen in het kabinet deze oneerlijke uitzondering hebben geforceerd. Met alle gevolgen van dien…

Ook gepubliceerd op website Amsterdam Centraal.

Laatste revisie op 14 april 2020.

(253 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Een reactie

  • John Zwart

    Hou je maar gedeisd, straks gaan de eerste ”versoepelingen” ingevoerd worden, dat geeft een hele onoverzichtelijke tijd met veel impulsen voor burgerlijke ongehoorzaamheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share