dikke tut
Schandelijke taferelen

De dikke tut van de voorzitter

De Dikke Tut, zo heet het etablissement naast de brug in ons dorp. De naam is Fries voor dikke kus, zoen, smakkerd. Ik kom daar niet echt vaak, want zo uitmuntend is het eten daar ook weer niet. Niet echt slecht, maar voor de deur staat regelmatig de vrachtwagen van de Sligro en dan weet je het wel. Direct zicht op een Michelinster is er nog niet, zal ik maar zeggen.

Maar goed, aan die dikke tut moest ik denken tijdens de affaire na afloop van het WK voetbal voor jongedames.
Ik wilde het er eerst niet over hebben, maar ik laat me alsnog verleiden tot een verlate nabeschouwing hieromtrent.
De Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales kuste aanvoerster Jennifer Hermoso pardoes op de mond nadat de dames het WK hadden gewonnen. Hermoso betekent trouwens ‘mooi’, dus dat was kennelijk een extra aanmoediging in zijn ogen.
Maar niet eerst even vragen, nee, meteen “Ven aqui que te beso,“ oftewel: “Kom hier dat ik u kus” (Griet op de Beeck, zoals u wel weet). Kwak, meteen die geile kwijlende bondsvoorzitterlippen erop, alsof je wordt gekust door een speekselrijke bejaarde tante met kunstgebit. Zo’n orale aanranding waarna je schielijk je gezicht met je mouw afdroogt. U kent dat wel van vroeger.

Ongeloofwaardig

Eerst claimde hij dat het met haar instemming was gebeurd. Dat was meteen al volstrekt ongeloofwaardig. Een kale bondsvoorzitter is wel de laatste persoon die je wilt zoenen. Ik kan tenminste niet zo gauw iemand anders bedenken. Of toch, ja, die van de FIFA misschien, Gianni Infantino (ik denk steeds ‘Infantilo’, inkoppertje natuurlijk) maar die valt in dezelfde categorie: kaal, klef en corrupt. Die is de állerlaatste.
Niets tegen kale heren overigens, zolang ze maar geen bondsvoorzitter zijn of Jack van Gelder heten.

Tongzoen

Wat is dat trouwens voor flutbaan, bondsvoorzitter?
Wie valt er nu op bondsvoorzitters? Die man had toch zelf kunnen weten dat zo’n functie geen sexappeal heeft en dat hij bij Hermoso geen warme gevoelens zou hoeven verwachten?
Was het trouwens een gewone kus of een tongzoen? Het invasieve karakter van een tongzoen maakt het incident natuurlijk tien keer zo erg. De VAR had hier uitsluitsel over moeten geven.

Lees ook:
2004: Twee hysterische dames

Royaal grensoverschrijdend

Tja, de tijden zijn veranderd. Vroeger deed men er niet moeilijk over als de elite zich vergreep aan een dameselftal. Mij staat nog duidelijk voor de geest hoe in 1996 het dameshockey team door (toen nog) prins Willem-Alexander te grazen werd genomen. Zij werden collectief bepoteld door Zijne overenthousiaste Koninklijke Hoogheid. De dames wonnen slechts brons, niet eens goud, maar hij stormde opgewonden van de tribune af achter z’n stick aan en nam zijn kans waar. De koninklijke kunstgrepen zijn toen flink afgezwakt door de Rijksvoorlichtingsdienst, maar tegenwoordig zou dat bestempeld zijn als royaal grensoverschrijdend gedrag. Een keihard #metoo schandaal zou eruit zijn voortgevloeid. Dan had hij al moeten aftreden voordat hij überhaupt de troon kon bestijgen.
De hockeydames brengen me trouwens nog op een ander geinig idee: ze dragen altijd bitjes ter bescherming van hun gebit. Hockeyballen zijn meedogenloos hard namelijk. Maar ze zoenen ook niet lekker. Misschien iets voor de voetbalvrouwen?

Een donkere portiek

Ik ben zelf ook nogal eens onverwacht gekust. Door mooie en lieve dames. Dan hangen ze ineens om je nek of trekken je een donkere portiek in. Ik kan niet zeggen dat ik daaronder geleden heb. Ik vond het plezierig, een heerlijke verrassing. Maar dat is lang geleden. En alleen leuke dames mochten dat. Van een enge bondsvoorzitter zou ik het ook niet gepikt hebben.
O ja, ik voorspel u: volgende keer wordt Spanje absoluut geen wereldkampioen. De dames kijken wel beter uit.

Laatste revisie op 2 september 2023.

(62 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share