griep
Schandelijke taferelen

Deze graaigriep gaat nooit meer weg

De afgelopen weken was ik in de greep van een telkens terugkerende griep, die werd vergezeld door een nare droge hoest. En daarin was ik de enige niet. De epidemie houdt ongewoon lang aan. De griepprik had op het verkeerde virus gewed en daar hadden wij dus niets aan. Ik vind dat in zo’n geval de producent het geld moet terugstorten.

Verdovende middelen

De enig overgebleven manier om het viraal kwaad te bestrijden was het gebruik van ruime hoeveelheden verdovende middelen, zoals paracetamol, ibuprofen, codeïne en liters kruidenthee met honing.

Herman Brood

Ik moet bekennen, ik raakte daar helemaal daas van. Soms voelde ik mij net als Herman Brood tijdens zijn meest onnavolgbare optredens. Volgens mij was ik enorm aan het zweven en hallucineren. Mijn omgeving moest mij af en toe kalmeren met koude natte lappen.

Zo meende ik ineens te weten dat Trump en Kim Jong-un bij elkaar op de thee wilden. Ik besloot direct het rustiger aan te doen met de codeïne. Dit voornemen werd door de eerstvolgende hoestbui onderuit gehaald.

De werkelijke macht

Ik had ook een nachtmerrie dat een of andere bestuursvoorzitter van de ING een salarisverhoging van 50 procent zou krijgen, naar 3 miljoen euro per jaar. Dat kon niet kloppen, want drie jaar geleden had hij ook al 28 procent salaris méér gekregen. Terwijl ING toch bekend staat als uitermate gierig. Wat zal die man trouwens een berg rentepunten hebben gespaard! Ik woelde nog even zwetend door en kreeg nog mee dat de betrokken INGraaiers pas eind deze maand tijd hebben om het parlement tekst en uitleg te geven over deze onverkwikkelijke geschiedenis. Dat maakt in één klap duidelijk welke lieden de werkelijke macht hebben in dit land. Ik had inmiddels meer dan 40 graden koorts.

Lees ook:
De Champions League van het vreemdgaan

Ontsporen

De griep is gelukkig een beetje gezakt. Maar hij is van het type dat elk moment weer kan opflakkeren. Misschien gaat deze griep wel nóóit meer weg uit Nederland. Net als al die hallucinant ontsporende gebeurtenissen.
Onbeschoft graaien, het is een epidemische ziekte.

Update 13-03-2018: Onder druk van alle maatschappelijke opwinding trok de ING vandaag de salarisverhoging in. „We realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op dit duidelijk gevoelige thema hebben onderschat”, aldus president-commissaris Jeroen van der Veer.
Hoe rechtvaardigen deze lieden zo’n absurd salaris wanneer ze al dergelijke inschattingsfouten maken?

Laatst bewerkt op: jan 13, 2019 @ 17:11.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(191 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

4 Reacties

 • Henk van S tot S

  Oke, dit gaat dus niet door:
  Wel even blijven volgen of er nog met “vage” aandelen of iets dergelijks wordt geschoven.
  😉

 • JOHNN

  Na verlies van 10.000 klanten (overschrijven naar Triodos of ASN gaat eenvoudig en snel) heeft Hamers en zijn ja-knikkers Raad van Bestuur geschrokken hun opslagplan van tafel gehaald. Voorlopig tot na de verkiezingen, zal Mark hebben ingefluisterd. Gokken ze erop dat we dan weer allemaal onnozele lammeren zijn geworden? Oppassen dat Mark over een paar maanden niet zegt: ”Nu kan het wel weer, maar maak er dan 40% van in plaats van 50”.

 • Theo

  Tsja ……. onbeschoft graaien en er vervolgens gewetenloos over debatteren.
  Je moet het maar kunnen ….. en dan mag het wat kosten 😉
  Gelukkig hebben wij Jesse nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share