injectiespuiten
Nieuws en media

Een chip voor vaccinatie-gekkies

Het nieuwe jaar 2021 gaat natuurlijk de geschiedenis in als het vaccinatiejaar. Ik wens u dus een voorspoedig vaccinatiejaar. Aanvankelijk zullen er natuurlijk veel vragen zijn, vooral in de kringen van de complotdenkers. Zoals: hoe gaat dat met die chips in het vaccin? In het flesje met Pfizer-vaccin zit officieel een hoeveelheid voor vijf doses. In de praktijk zijn het er zes of zeven. Voor elke vaccinatie wordt dus een dosis uit het flesje in de spuit gezogen. De ware complotdenker blijft nu met de vraag zitten: hoe zuig je bij elke dosis precies 1 chip uit dat flesje? En niet de ene keer nul en de andere keer 3?

Als je dan vervolgens een beetje complotdóórdenkt komt ook de vraag aan de orde wáár de chip zich in het lichaam zal nestelen. Of blijft hij circuleren in de bloedsomloop? Zit er in het twééde vaccin ook een chip? Is deze compatibel met de eerste?
En welke functie hij gaat vervullen? Ja, hij ‘neemt de controle over’ zeggen ze. Maar dat is me te vaag. Dit zullen toch gedetailleerde instructies moeten zijn die voor elk mens verschillen. Op z’n minst toch een soort BIOS.
Ziehier, beste complotdenkers, als je maar goed genoeg doordenkt, komt vanzelf de onzin van de theorieën bovendrijven. Even doorzetten dus, dan ziet gij allen het licht!

Lamlendigheid

Terug naar de vaccinaties. Waarom gaat het allemaal zo tráág, is de centrale vraag van de laatste weken. De minister legde het uit, maar was niet overtuigend. Hij wil het allemaal zorgvuldig doen, zei hij. Dit suggereert dat ze het in de rest van Europa niet zorgvuldig doen, in Frankrijk met de Franse slag en in andere landen op zijn elfendertigst.
Bij ons in Nederland is het knelpunt dat de ambtelijke molens traag draaien, trager dan de gezondheidszorg. De minister wilde niet toegeven dat ze op zijn ministerie gewoon stil stonden tussen kerst en nieuwjaar. Hij zou ‘deze week dan ook niet meer reageren’, zei hij afgelopen vrijdag.
Ik begreep dat: gewoon de traditionele Nederlandse laksheid en lamlendigheid bij de bestuursorganen.

Lees ook:
Treiteren en intimideren als verdienmodel

Zelf prikken

Zo niet bij de burgers. Die namen kordaat het heft in eigen hand. De actiegroep ‘hulpzame burgers’ reed met een koelwagen naar Movianto in Oss waar de vaccins zijn opgeslagen. Ze kwamen even wat vaccins ophalen en zouden zelf wel gaan prikken. Prikken is niet moeilijk, zeiden ze.
Eerst even dit: het moet zijn ‘behulpzame’. Gelukkig hield de politie ze op tijd staande om ze daarop te wijzen.
Dan nog het volgende: prikken is een vak, een medische vaardigheid waarvoor je een diploma moet hebben. Lees dus op zijn minst eerst de instructies en richtlijnen voordat je als ‘hulpzame burger’ je eigen vaccinatieprogramma opstart.

De directeur van Movianto stond ze even te woord en noemde hun initiatief hartverwarmend. De slijmerd. Voor een directeur van een grote koelcel is álles natuurlijk al gauw hartverwarmend.
Uit deze gebeurtenissen moeten we de conclusie trekken dat het inderdaad beter is om in sommige mensen een chip te plaatsen waarmee we ze onder controle kunnen houden. Want het is schrikbarend hoeveel types tijdens deze coronacrisis het spoor volledig bijster raken. Mogen zij dus eerst, minister?

Laatste revisie op 4 januari 2021.

(862 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

3 Reacties

  • Ximaar

    Heel veel mensen snappen het niet. Natuurlijk stop je zoiets niet in het vaccin. Zoals je al aangeeft gaat dat niet goed werken. Nee het zit al een paar jaar in alle injectienaalden. Elke keer als je die naar buiten trekt, dan blijft er 1 kubieke nanometer achter in het lichaam. Met een 5G-app kan je scannen waar die zit en blijft zitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share