hema tompouce
Waargebeurde verzinsels

Een tompouce aan de Turks-Syrische grens

Onlangs was ik weer eens jarig (ja, dank u wel). Ik stond aan de Turks-Syrische grens met een tompouce van de Hema half in mijn mond. Ik staarde naar het slagveld. Nu is er geen Hema aan de Turks-Syrische grens, dus dit kan niet waar zijn. De tompouce was gratis. Eveneens ongeloofwaardig, maar de Hema geeft een jarige inderdaad de kans om binnen een timeslot van vier dagen een ‘lekkere, verse, romige tompouce’ op te halen. U ziet, ik weet hier bij sommige Facebookers vast al twijfel te zaaien over het waarheidsgehalte van de tweede zin.

Ikea

Bij Ikea kon ik eveneens een taartje gaan nuttigen. Ik mocht kiezen uit een daim taartje, een chocoladetaartje of een prinsesgebakje. Af te halen binnen dertig dagen.
Gaat niet lukken. Loze belofte van Ikea. Mocht er überhaupt een Ikea-vestiging in de buurt van de Turks-Syrische grens zijn, dan ligt hij ongetwijfeld nu in puin.
Ook de bewering dat ik met een Ikea-taartje aan de Turks-Syrische grens sta is volstrekt onaannemelijk. Maar er zijn wel méér dingen die mensen klakkeloos geloven zonder enig bewijs. Forum voor Democratie is er groot mee geworden. Wat is trouwens een ‘daim-taartje’?

Bol.com

Als klap op de vuurpijl kreeg ik nog de jaarlijkse waardebon van Bol.com, zijnde 2,50 korting op mijn volgende aankoop. Daar ben ik ontzettend blij mee, denken ze bij Bol.com. Ze verwachten dat ik euforisch richting plafond spring, alsof ik de straatprijs van de Postcodeloterij heb gewonnen.

Kijk, zo werkt dat natuurlijk niet, meneer of mevrouw Bol. Dat is net zo surrealistisch als met een Hema-tompouce aan de Turks-Syrische grens staan.

Lees ook:
Kamperen kan een kwelling zijn

Bron afbeelding: citaat uit de email die de Hema aan mij stuurde.

Laatste revisie op 26 oktober 2019.

(273 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
1
Share