bekladde mercedes
Nieuws en media,  Geschreven voor Amsterdam Centraal

En de volgende stunt

In de Amsterdamse P.C. Hooftstraat stond een luxe Mercedes-SUV geparkeerd (volgens mij de G 400d, slechts € 233.052, exclusief kosten rijklaar maken) die was ondergespoten met ordinaire verwijten aan de blijkbaar vreemdgaande bezitter. Ik was hiervan op de hoogte via de lokale tv-zender AT5, die hiervoor uiteraard meteen was uitgerukt met een voltallige reportageploeg. Inclusief de straatinterviews met voorbijgangers: wat kon hier achter zitten?

Ikzelf dacht meteen: een publiciteitsstunt. De zoveelste aandachttrekkerij. Toch niet alweer de Linda? Nu met een themanummer over vreemdgaan? Nee, dat zou te snel zijn, we zijn nog nauwelijks bekomen van het borsten-nummer. Maar toch, ik gokte niettemin op weer een buitenproportionele aandachtsbehoefte van deze of gene. Ik vermoedde bovendien dat het waterverf was.

Gekwetste dames

Het idee kwam natuurlijk uit Amerika, waar met enige regelmaat gekwetste dames de auto van hun vreemdgaande partner onderspuiten met verwijtende graffiti. Meestal blijft het daarbij niet, doorgaans wordt de wagen ook nog stevig bewerkt met een bijl of ijzeren staaf. Dat was in de P.C. Hooftstraat niet gebeurd, wat bij mij de indruk versterkte dat het om een stunt ging. Beetje slap hoor, de boodschap wint juist aan kracht als je een auto van ruim twee ton in elkaar durft te slaan.

Aandachtsverzoek

Maar inderdaad, even later kwam AT5 met het bericht dat ging om een aandachtsverzoek van een mevrouw met de naam Sigourney K. die een nieuw rapdeuntje had opgenomen. Best een kek nummertje vond ik. Aan het eind van de videoclip zag je ook nog dat ze de (waarschijnlijk gehuurde) Mercedes weer schoon spoot. Inderdaad waterverf. Net als de rest van de stunt.
Het had natuurlijk nog heel fout kunnen aflopen als een andere toevallig passerende graffitiartiest geïnspireerd raakte en er een eigen tag overheen had gezet. Uiteraard met échte verf. Is dat dan vernieling?

Lees ook:
Het Erotisch Centrum

Laatste revisie op 4 september 2022.

(81 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share