labyrint
Even afreageren

Het is een grote bende

Ik kan het niet anders samenvatten: het coronabeleid in Nederland is een grote bende. Graag had ik het genuanceerder verwoord, maar een bende is per definitie een ongenuanceerd verschijnsel. Het tragische is dat iedereen precies weet waar ik op doel. We hebben het dan over de onnavolgbare vaccinatiestrategie, de wispelturige vaccin-inzet, de routekaart naar versoepelingen die meer weg heeft van een doolhof en onbegrijpelijke geldverslindende initiatieven om de samenleving weer ‘open’ te krijgen.

Opgesloten op Rhodos

Zo mocht een clubje mensen in een geteste bubbel naar Rhodos vliegen. Ze werden daar opgesloten in een resort en moesten na een week weer terug. Nou, dat was een groot succes hoor! Een vrouw met kakelstem: “Oh, ik was toch zooooo aan vakantie toe!” Dit soort mensen moet je gewoon voor altijd op Rhodos in quarantaine laten. Weg ermee.

Ondoorzichtig met geld smijten

Iemand bij het ministerie van VWS kwam op het lumineuze idee om een krappe miljard te steken in de Stichting Open Nederland. Met behulp van massale sneltesten moesten de Nederlanders op die manier weer allerlei uitjes kunnen ondernemen. Alleen ontdekte onderzoeksplatform Follow The Money dat een en ander niet bepaald transparant en volgens de regels was verlopen.

Terecht vroegen maatschappelijk betrokken mensen op Facebook zich in mijn tijdlijn af of deze geldsmijterij niet beter richting de jeugd-GGZ had kunnen plaatsvinden. Die jongeren zitten psychisch echt behoorlijk klem in de wachtlijsten en daar is blijkbaar géén geld voor.

Braziliaanse import

Het volk klaagt onverminderd verder. Men wil op vakantie, men wil op het terras, men wil naar het festival. Ondertussen rukt de dubbel besmettelijke Braziliaanse virusvariant P1 keihard op. Brazilie is een broedplaats van virusmutaties, maar luchtverkeer uit dat land wordt gewoon op Schiphol toegelaten. Zo blijft het dweilen met de kraan open, maar we mogen de aandeelhouders in de luchtvaartsector nu eenmaal niet teleurstellen.

Lees ook:
Ik heb helemaal geen zin in versoepelingen

Straf van God

De viruswappies blijven elk weekend onbekommerd koffiedrinken op het Museumplein. Iets met vrijheid en liefde. Voor henzelf dan.
Ik ben niet gelovig, maar ik kan inmiddels wel enig begrip opbrengen voor de bijbelse straffen die God af en toe over het morrende volk uitstortte. Soms moet je ergens een grens trekken, een plaag, een zondvloed, een pandemie, keus genoeg.

Afspraak

Ik heb met de met de overheid afgesproken dat ik volgende week vrijdag wordt gevaccineerd. Rijkelijk laat. En ik reken maar nergens op. Er komt vast weer wat tussen in de vorm van een beleidsmatig bloedstolsel.

Laatste revisie op 17 april 2021.

(270 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Een reactie

  • John Zwart

    Treurig. En het ergste is; Rutte komt er steeds sterker uit.
    We hebben een nieuwe kudde lammeren in de tweede kamer samengedreven. ik dacht na de besluiten over de toeslagen affaire; toch nog een sprankje hoop! om te koesteren in deze corona pandemie. Er blijft mij niets anders dan op een ander land te gaan stemmen. heb jij ideeén?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share