Persoonlijke notities

Het staatsbezoek van ZKKH

Wij zijn met Zijne Kleine Koninklijke Hoogheid (ZKKH) op familiestaatsbezoek naar Israël gegaan. Op Schiphol werden wij voornamelijk dankzij het hoge schattigheidsgehalte van ZKKH met alle egards behandeld. Ik weet, het is mijn eigen kind, dus ik ben bevooroordeeld, maar de ervaring leert dat overal waar ik met hem kom, de aanwezigen wegsmelten. Vooral de dames.
Het zal die natuurlijke charme zijn. Die heeft hij van mij. De innemende glimlach. Voor de rest lijkt hij op zijn moeder en dat helpt ook.

Onbeschaamd flirten

De gebruikelijke strenge veiligheidsprocedures op de luchthaven waren in enkele minuten afgehandeld. Vroeger stonden we een uur in een lange rij. Een strenge veiligheidsjuffrouw achter een katheder vraagt je altijd het hemd van het lijf, maar dit keer had zij voornamelijk aandacht voor ZKKH die vanuit zijn buggy onbeschaamd met haar zat te flirten. Soms is het bijna gênant, maar nu wel handig.

Beneden zijn stand

ZKKH-kijkt-uit-vliegtuigraam-

De mevrouw aan de balie bij de check-in smolt eveneens acuut weg. Ook daar geen rij trouwens. Er werd zelfs geregeld dat de stoel naast ons werd vrijgehouden, opdat ZKKH onbekommerd uit het raam kon kijken. En dat deed hij enthousiast. De gehele vlucht gedroeg hij zich voorbeeldig. Niet krijsen en jengelen zoals andere kinderen, nee gewoon een uur slapen en voor de rest spelen en boekjes ‘lezen’. Wat een rustig kind is het toch. Ik hoop dat dit zo blijft. Vandaag zag ik namelijk weer een koter krijsend in een winkel over de grond liggen rollen. Ik zal ZKKH te zijner tijd duidelijk proberen te maken dat dergelijk gedrag ver beneden zijn stand is. Noblesse oblige. En anders loop ik maar gewoon weg.

Lees ook:
De meisjes uit Hebron

Bezette gebieden

Bij de douane op vliegveld Ben Goerion kreeg hij het genereuze aanbod om ook Israëlisch staatsburger te worden. Dit vanwege de tweede nationaliteit van zijn moeder. Wij wezen deze geste beleefd af. Dat zouden zij wel willen. Wij zijn zuinig op onze ZKKH en wensen hem op termijn niet in het Israëlische leger te zien. Dan moet hij natuurlijk in de nog steeds bezette gebieden weer de mensenrechten te gaan lopen schenden. Want denk maar niet dat ze over twintig jaar deze kwestie al hebben opgelost.

Vanaf vliegveld Ben Goerion moesten wij nog naar het zomerverblijf van ZKKH in het noorden van het land rijden. Achterin de gehuurde Hyundai i35 (vanaf-prijs € 27.495,-) bleken niet eens twee (heel normale) koffers te passen. Koop dus geen Hyundai i35. Het verhuurbedrijf putte zich uit in excuses en stelde direct een luxe Mazda 3 Sedan limo ter beschikking. Dit was zeer naar de zin van ZKKH, onderweg viel hij tevreden in slaap. Het was een boeiende, maar lange dag geweest.
Kijk, aan zo’n kereltje heb je nog eens wat! Zo’n vlotte reis hadden wij niet eerder!

Laatste revisie op 8 februari 2019.

(411 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

8 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share