Vuurtoren na seksschandaal
Maatschappij en Politiek,  Geschreven voor Amsterdam Centraal

Seksschandaal in Amstelveen

Amstelveen heeft de naam een suffe en saaie gemeente te zijn, maar ondertussen. We hadden hier een heus seksschandaal.
Twee dagen na de verkiezingen trad een wethouder in Amstelveen plotseling af. Er werden verder geen mededelingen over gedaan, maar hij ging weg om ‘zwaarwegende persoonlijke redenen’.

Ik was eerst nog geschokt, ik dacht: o wat erg, die heeft zeker net te horen gekregen dat hij nog maar drie weken te leven heeft! Of hij had een acute burn-out. Of hij wilde meer tijd doorbrengen met de kinderen.
Maar niets van dat al. Nou ja, dat laatste was eigenlijk nou juist het probleem.

Intieme contacten

Hij had gedurende zijn ambtsperiode als wethouder jeugdzorg en jeugdzaken zitten chatten met een 16-jarige deerne. Niet over het jeugdbeleid van de gemeente, maar over allerlei seksueel getinte onderwerpen. Hij probeerde haar te verleiden tot intieme contacten.

Wettelijk schijnt het te mogen, maar het is toch niet kies voor een wethouder jeugdzaken en jeugdzorg. Dan ben je iets te fanatiek geworden in je taakopvatting. Het is altijd goed om de afstand tussen politiek en burger te verkleinen, maar deze manier werd door waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn niet op prijs gesteld. Er werd de wethouder te verstaan gegeven dat hij beter de eer (voor zover hier nog sprake van kon zijn) aan zichzelf kon houden.

Vertrouwelijk

De burgemeester stuurde een vertrouwelijke brief aan de raad, die prompt uitlekte naar het Parool. Als ik Bas was zou ik de gemeenteraad dus ook maar eens toespreken over de betekenis van het woord ‘vertrouwelijk’. Dit terzijde.

Lees ook:
Copuleren in de Oude Kerk

Tja, wat moet je verder met zo’n man? Dergelijke mensen zoeken de kinderen altijd weer op. Met minder goede bedoelingen. In het verleden was hij ook directeur van het Kinder Kook Café in het Vondelpark, lees ik. Dat is dan meteen reden tot achterdocht. Had de man ook daar nog potjes op het vuur?

Vuurtoren

Therapie is hier geboden. En daarna een eenzaam beroep als vuurtorenwachter lijkt me.
Dat wordt in elk geval verhuizen. Want in tegenstelling tot Amsterdam ligt Amstelveen niet aan zee en heeft het dus ook geen vuurtoren.

Afbeelding: Pixabay – PeterKraayvanger
Laatst bewerkt: jan 20, 2019 @ 17:05.

Laatste revisie op 20 januari 2019.

(347 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share