Ik word helemaal gek van dat cultuurmarxisme

Ik word helemaal gek van dat cultuurmarxisme

Ineens duikt zo’n woord dan overal op in de media: cultuurmarxisme. Een lichte paniek overvalt mij. Heb ik iets gemist? Heb ik niet opgelet?
Met een verbeten trek om mijn mond span ik Google voor mijn karretje.

De uitleg die ik vind gaat me boven de pet. Te warrig. 
Het cultuurmarxisme is een vorm van het marxistische gelijkheidsideaal, nu toegepast op ‘cultuur’ in plaats van op ‘economie’.
Kijk, hier haak ik af. Ik voel mij domweg intellectueel tekortschieten. Ik weet wie Marx was en waar hij voor stond, maar waarom ze die cultuur erbij slepen is voor mij te hoog gegrepen.

Hoogbegaafde mafkezen

Wat me wél duidelijk wordt is dat de term enthousiast gebezigd wordt door lieden als Bannon, Breivik en Baudet.
Mooi, dan hoef ik eigenlijk verder niets te weten. Want zij vallen in de categorie ‘hoogbegaafde mafkezen, dan wel diep gestoorde misdadigers (Breivik)’.

Maar ja, allerlei krantenartikelen en columns vinden het plotseling wél gewichtig om met de term ‘cultuurmarxisme’ te gaan schermen. En Buitenhof! Natuurlijk ook Buitenhof! Zit daar ene Sid Lukkassen (VVD, politiek filosoof) een mud namen over het publiek uit te storten van -ja, wat zijn het-, filosofen, schrijvers, wetenschappers, weet ik veel, waarna ik een hele strip Finimal moet slikken om dit alles weer een beetje te boven te komen.

Dit moet ophouden! Bij elke hernieuwde confrontatie met de term cultuurmarxisme sta ik weer te knarsetanden van onbegrip.

Complotdenkers

Gelukkig wist de Groene Amsterdammer in een artikel een goede uitleg te geven. Ik vind het heel knap dat die journalisten toch nog chocola hebben kunnen maken van iets dat kennelijk helemaal niet bestaat. Want het cultuurmarxisme is gewoon een complottheorie van ‘rechts’!
Hij is nergens op gebaseerd! Lees het artikel, dan kunt ook ú het cultuurmarxisme achter u laten!

Lees ook:
Nou, gebeurt er nog wat?

Opluchting

Voor mij was het artikel een enorme opluchting. Ik had mij uiteindelijk voor niets op de kast laten jagen. Cultuurmarxisme is niet anders dan fake, onzin, gelul en geraaskal uit ultrarechtse hoek! Ik kan weer verder met mijn leven! Zonder de ballast van het cultuurmarxisme. Als iedereen erover ophoudt tenminste.

Erotisch marxisme, dát lijkt me nu wel wat…

Laatste revisie op 12 mei 2021.

(350 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

37 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
37
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x