Kinderen verdwenen

Kinderen verdwenen

Europol meldt dat er minstens tienduizend vluchtelingenkinderen zijn verdwenen. Ongemerkt, tijdens hun vlucht. Het schijnt dat er veel kinderen alleen, zonder familie, op de vlucht zijn en daardoor makkelijk slachtoffer worden van criminele organisaties in Europa. De kinderen worden tewerkgesteld in de prostitutie of als slaaf.

Volgens Defense for Children waren er alleen al in Nederland in 2014 ongeveer 110 kinderen ‘van de radar verdwenen’. Alsof we ze überhaupt goed op de radar hádden, denk ik dan.
Het is illustratief voor de armzalige aanpak van het vluchtelingenprobleem door Europa. Natuurlijk werd de EU enigszins overvallen door de plotselinge hoeveelheid mensen die deze kant op kwam, maar het stuitende gebrek aan eensgezindheid heeft de problemen nog sterk verergerd. Vooral het gestuntel rond de registratie van de vluchtelingen heeft natuurlijk in de hand gewerkt dat zoveel kinderen konden verdwijnen.

Juiste touwtjes

Het is verbijsterend. Wanneer er ergens in Europa een WK of Olympiade moet worden georganiseerd weet men direct aan de juiste touwtjes te trekken. Er komt een redelijk geoliede machine op gang. Toegegeven, ook de corruptie floreert, maar uiteindelijk komt alles op tijd op z’n pootjes terecht. De stadions en andere accommodaties verrijzen op tijd, het startschot valt op de seconde nauwkeurig en de bankrekeningen vullen zich royaal met de opbrengst van de tv-rechten. Hoe knullig functioneert Europa als het gaat om de opvang van vluchtelingen, hoe nalatig is men in het beschermen van kinderen tegen nietsontziende criminelen.

Testosteronbommen

Dat krijg je als de leiding van Europa in handen is van technocraten en neoliberalen. Op het gebied van medemenselijkheid zijn ze blijkbaar weinig ervaren en weten dus ook geen beschermende constructies op te tuigen voor kinderen die op drift zijn. En ondertussen maar zeiken over ‘testosteronbommen’ die het hebben voorzien op ‘onze vrouwen’. De barbaren blijken inmiddels al lang en breed onder ons. Ze komen niet uit Syrië, maar uit de EU zelf. Het zijn de mensensmokkelaars en -handelaren, de pooiers, de pedofielen, de drugsbendes, de gewetenloze profiteurs. Het vluchtelingenprobleem zit niet alleen in de aantallen, maar ook in de bizarre randverschijnselen.
Ik weet, ik zal het allemaal wel weer heel ongenuanceerd opgeschreven hebben, maar ik wil natuurlijk niet uit de toon vallen in dit hele vluchtelingendebat.

Lees ook:
Wat is er eigenlijk mis met links zijn?

Bron foto: Pixabay.

Laatste revisie op 2 februari 2019.

(264 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
JOHNN
JOHNN
7 jaar geleden

In 1939 wou H.M.Wilhelmina de Joodse immigranten ook niet te dicht bij Paleis Het Loo hebben, al was daar in de buurt opvang. Er was wel een kamp beschikbaar in Drente ! bij het asociale en werkschuwe tuig in het veen. Er is niets nieuws onder de zon en het komt in alle kringen voor. Toen en nu. Maar gelukkig zijn er altijd mensen die vrijwillig hulp aanbieden in plaats van haat te zaaien. Bedenk dat er in de jaren 1943-1944 ook kindertjes verdwenen in Amsterdam, ‘ontvoerd’ met de beste bedoelingen, o.a. uit de crèche t.o. de Hollandse Schouwburg. In… Lees meer »

Henk van S tot S
Henk van S tot S
7 jaar geleden

Ja, ja!
De Europese beschaving viert hoogtij!
En dat allemaal dankzij ons fantastische egocratische bestuur 😉

JOHNN
JOHNN
Antwoord aan  Henk van S tot S
7 jaar geleden

In de jaren 90 was er een ander bestuur in Nederland en de EU. Ik herinner me dat er toen in Flevoland een azc was, een kilometer of vijf van Harderwijk, in het open akkerland. De mensen hadden daar onderdak maar waren in principe vrij om in en uit te gaan naar eigen believen. De bus van Lelystad naar Harderwijk kreeg er een speciale nieuwe halte. Van kennissen in Harderwijk hoorde ik dat er ook meisjes in de leeftijd 14-18 jaar waren zonder familieleden. Kwetsbare groep, waarvan er regelmatig verdwenen en niet terugkeerden. Er hingen ook altijd mannen met auto’s… Lees meer »

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
4
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x