Duikboot-1920x420
Criminaliteit,  Nieuws en media

Moord op de duikboot

Scandinavië is blijkbaar een gigantische inspiratiebron voor het schrijven van thrillers van hoog niveau. Ook de lange winteravonden zullen debet zijn aan de hoge productie. Wanneer de werkelijke misdaadcijfers in Zweden, Denemarken en Noorwegen zo hoog zouden zijn als in de fantasie van de auteurs, zou Scandinavië een van de onveiligste gebieden ter wereld zijn.

En nu is de fictie ineens ingehaald door de werkelijkheid. De Deense journaliste Kim Wall voer mee op de duikboot van uitvinder Peter Madsen. Ze zou een reportage over hem maken. Even later was ze vermist. Madsen beweerde dat hij haar aan land had gezet. Al snel veranderde hij het verhaal: ze was door een ongeluk aan boord omgekomen en hij had haar een zeemansgraf gegeven.

Verzwaarde romp

Dat zeemansgraf bleek ze inderdaad te hebben: haar romp werd verzwaard teruggevonden in zee. Hoofd en ledematen ontbreken nog. Madsen is gearresteerd. Hij heeft een groot probleem, want zie je hier maar eens uit te lullen. Vooral als je geen thrillerschrijver bent maar uitvinder.

Het is een non-fictie thriller geworden. Ofwel de uitvinder is een psychopaat, ofwel de situatie is aan boord gruwelijk uit de hand gelopen. Ik gok op het laatste.

Gevaarlijk combinatie

Duikboot, mooie journaliste, excentrieke uitvinder, kleine ruimte, dat gaat sneller fout dan wanneer je in het café afspreekt. Dat wordt allemaal veel te broeierig. De druk aan boord werd gewoon te hoog. Ik zie het scenario voor me: de uitvinder heeft al veel te lang alleen op die duikboot gezeten, vergrijpt zich aan haar, zij verzet zich, zij valt met haar hoofd hard tegen de onderhands dwarsgeplaatste onluchtingsafsluiter (of zoiets) en overlijdt.

Lees ook:
Een chip voor vaccinatie-gekkies

Slijpschijf

De uitvinder raakt in paniek. Hij snijdt haar lichaam in stukken met de slijpschijf die hij daar altijd heeft liggen en dumpt de delen met ijzer verzwaard overboord. Vervolgens brengt hij zijn zelfgemaakte duikboot tot zinken. Hij wordt opgepikt uit zee.

Tot zover mijn hypothese over de oorzaak van de bijzonder tragische en betreurenswaardige dood van deze lieve journaliste.

Meestal spelen seksuele spanningen een belangrijke rol in dit soort zaken. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat ze gewoon een foute opmerking maakte over de koffie.


Update 4 oktober 2017: Het verhaal ontwikkelt zich in een uiterst bizarre richting. Op de gevonden romp van Kim Wall zijn vijftien steekwonden aangetroffen. Haar DNA zat onder de nagels van Madsen.
Op de computer van Madsen stonden filmpjes  waarop vrouwen op gruwelijke wijze worden vermoord. Madsen ontkent dat de filmpjes van hem zijn. Hebben we hier te maken met een seriemoordenaar

Update 10 oktober 2017: Inmiddels heeft men hoofd en ledematen van Kim Wall gevonden. Onderzocht wordt of Madsen ook betrokken is bij een groot aantal andere onopgeloste moorden.

Update 22 november 2017: De Deense politie heeft dinsdag in de buurt van Kopenhagen in zee een arm gevonden die wellicht toebehoorde aan de Zweedse journalist Kim Wall. (Nu.nl).

Update 26 April 2018: Gisteren werd bekend dat Peter Madsen is veroordeeld tot levenslang voor de moord op Kim Wall. In Denemarken betekent dit dat hij na 15 jaar alweer vrij kan komen.

Laatst bewerkt: mei 12, 2021 @ 19:45.

Laatste revisie op 12 mei 2021.

(432 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

6 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share