Uncovered breast adapted
Alledaagse bijzonderheden

Onheilspellende advertenties

Dat je ouder wordt merk je tegenwoordig niet alleen meer aan de kleur van je haar, maar vooral aan de online advertenties die je  krijgt voorgeschoteld. Het neemt bij mij zelfs verontrustende vormen aan. Steevast word ik om de oren geslagen met reclame voor trapliften, uitvaartverzekeringen en scootmobielen.

Toegegeven, ik ben natuurlijk geen twintig meer, maar om me nu al te confronteren met allerlei ongemak dat me hopelijk nog een paar decennia bespaard blijft, gaat me veel te ver.

“In een paar klikken ontvangt u gratis en snel 3 trapliftoffertes op maat van topleveranciers.”

Waaronder natuurlijk trapliften van ThyssenKrupp… Deze fabrieken waren hartstikke fout in de Tweede Wereldoorlog. Maar het feit dat ik dit weet pleit natuurlijk al niet in mijn voordeel.
Zolang ik ZKKH (zijnde ruim 13 kilo) nog tamelijk moeiteloos de trap op draag, lijkt me een traplift overbodig. Dus ook die traplift-advertentie. Hij klautert trouwens meestal zelf.

Takkenversnipperaar

“Uw uitvaart goed verzekerd v.a. 1,12 euro per maand. Bereken online uw premie bij Yarden.”

Heb ik gedaan. De genoemde premie haal ik bij wijze van spreken alleen als ik mijn kadaver door de gemeentelijke dienst van het grofvuil laat ophalen. Anders is het bij Yarden al gauw vijf keer zo duur. Mijn nabestaanden kunnen straks beter een flinke takkenversnipperaar huren, dan zijn ze klaar voor pakweg honderd euro per dag, ex btw.

Buikvet

“Tien kilogram buikvet afvallen” vind ik dan weer een twijfelgevalletje. Dat streven is tegenwoordig niet meer voorbehouden aan middelbare mannen met een embonpoint. Veel pubers verkeren eveneens al in die fase.

Lees ook:
De Chinese invasie

Ik heb geprobeerd om Google te misleiden met zoekopdrachten die betrekking hadden op een jongere leeftijdsgroep. Zoals activiteiten en spullen voor ouders van kleine kinderen. Vergeefs. Daar trapt Google niet in. Want ook opa’s en oma’s zoeken daar op.

Russische jongedames

Hoe kan ik het adverterend bedrijfsleven overtuigen dat ik nog jong van geest en gezond van lijf en leden ben?
Ik ben verwoed gaan zoeken op nieuwe gadgets, dating sites, hiphopfestivals en afbeeldingen van groot geboezemde Russische jongedames, maar deze jeugdige interessegebieden van mij worden straal genegeerd.

Opbeurend voor mijn jonge ego is dan weer wel dat ik ineens ook wordt opgeroepen om marinier te worden. Duidt dit op een vergrijzing van de krijgsmacht of op pure wanhoop bij defensie?
O wacht, nader onderzoek wijst uit dat ik jonger dan 27 moet zijn. Jammer, nét te oud…

Laatste revisie op 31 januari 2019.

(292 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

3 Reacties

 • JOHNN

  Toen ik 65 werd, kreeg ik opeens een lawine van erectiemiddelen.
  Die grote Amerikaanse advertentie binnenlopers werken toch vrij lukraak denk ik, ze hebben waarschijnlijk mijn geboortedatum ergens opgevist, die moet je nu eenmaal overal intypen, zelfs voor een spoorkaartje van de ns. Blijkbaar is ergens in hun programma ”man 65+ >> erectiemiddelen standaard ingevoerd. Blijkbaar hebben ze nog geen medische dossiers gekraakt, maar toch maak ik me zorgen: ik wilde laatst iets weten over de kwaal vroegdementie, zeldzaam maar in mijn kennissenkring werd er iemand mee geconfronteerd. Voortdurend kreeg ik daarna advertenties om mijn oren over aftakelingskwalen. De laatste tijd enorme pop-ups van de grote uitvaart ondernemers, dat vind ik een inbreuk op mijn gemoeds- en levenslust. MSN, Youtubefilmpjes, alles wordt ermee geblot.
  Ik maak mezelf maar wijs dat iedereen die uitvaartjongens voortdurend op bezoek krijgt, want het is een goede business met ruime marges en zekere omzet, dat zie je zo! Het zijn net jehovas getuigen niet bij de deur weg te slaan 🙂

 • Henk van S tot S

  Er komt bij mij zo goed als niets door de adblocker en Ghostery.
  Wat via zoekopdrachten verschijnt met “Adv”(vertentie) weigert Firefox te openen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share