Een land vol motherfuckers

Een land vol motherfuckers

Wanneer ik in Amerika zou wonen, zou ik een motherfucker zijn. Om de simpele reden dat iederéén daar op z’n tijd een motherfucker is. Niet alleen de man, maar ook de vrouw als het zo uitkomt.
De oervorm is natuurlijk ‘fuck’. Fucking, fuck you, what the fuck, being fucked, fucking dit, fucking dat, enzofuck.
In het Nederlandse taalgebied weten we natuurlijk ook wel raad met ruw taalgebruik in de vorm van kut, lul, klootzak, maar zelden drie keer in een zin.
Nergens is het zo ‘over the top’ als in Amerika.

Borderline motherfucken…

Culturele rijkdom

De afgelopen weken konden we er weer volop van meegenieten via de corona- en black lives-actualiteiten die via onze media vanuit Amerika de huiskamers ingekotst werden.
Ik wil hier niet de puritein uithangen natuurlijk, maar je moet ervan houden en het wordt me dikwijls net iets teveel, die Amerikaanse culturele rijkdom.

Ze fucken daar de ene mother na de andere, onophoudelijk. Los van de betekenis wordt dit tamelijk vermoeiend. Een beetje zoals in de jaren zeventig de uitdrukking ‘je-weet-wel’ om de andere zin werd gebruikt.
Van een land dat zich erop voorstaat wereldwijd de westerse beschaving te brengen, desnoods gewapenderhand, had ik toch meer subtiliteit verwacht.

Traditie

De traditie van het motherfucken is begonnen bij de oude Grieken. En wel bij Oidipous. Deze jongeman heeft zoals u weet geen gemakkelijk leven gehad. Zonder zijn biologische afkomst te kennen vermoordde hij zijn vader en trouwde hij zijn moeder. Hij verwekte bij haar vier kinderen, dus dat was met recht een motherfucker. Die fucking Freud heeft er later nog een complex van gemaakt.

Lees ook:
Over je heen laten pissen

Fuck you bloody

Het gefuck verspreidt zich onvermijdelijk naar diverse culturen. Soms leidt dit tot hilarische vertoningen. Zoals bij twee Indiase mannen die ruzie hebben in het verkeer. Niet de betekenis van het scheldwoord staat nog centraal, maar het bijna orgastisch herhaald gebruik ervan. Zoals een kleuter genietend het woord godverdomme eindeloos kan herhalen. Het voelt gewoon lekker: fuck you bloody bloody.

Ondertussen in India…

Terug naar de Amerikanen: ze zijn ook nog eens schijnheilig bij het fucken. Ze zetten er sterretjes tussen: f**king idiots.
Kan ik hier momenteel nog meer over zeggen? Nee. Het is wel fucking genoeg zo.
Motherfucking bloody bastard bloody bloody fuck you! Bloody!
Toch wel lekker…

Laatste revisie op 11 februari 2022.

(203 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
John Zwart
John Zwart
2 jaar geleden

Tja, hoe leg je het je kind uit?
Voor mij niet meer relevant, maar misschien heb jij er nog recent over nagedacht?

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
1
Share
2
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x