Moe van petities

Moe van petities

Petities, ik ben er dagelijks druk mee. Ze verschijnen met grote regelmaat in mijn Facebook-tijdlijn. Er is zoveel ellende waar je je als burger tegen moet verzetten, dat het bijna onbegonnen werk is om overal tegen te protesteren.
Maar ja, je moet wel hè? Anders lopen ze (= meestal overheid en bedrijfsleven) over je heen. Minister Kamp bijvoorbeeld. Die wil bezitters van zonnepanelen in de toekomst belasting laten betalen over hun zelf opgewekte energie. Doe je eens iets goeds voor het milieu, gaat Kamp je een kunstje flikken. Zo’n petitie teken ik dus, want ik heb zonnepanelen.

Schaliegas en RoundUp

Ik kan me verder ook nog verweren tegen schaliegaswinning, het gebruik van het giftige RoundUp en het verhogen van de maximum snelheid op een snelweg waarlangs veel mensen wonen.
Ik kan eveneens stelling nemen tegen een boerkaverbod, een Zwarte Piet met slavernijverleden, de bierfiets, het executeren van politieke gevangenen in de wereld, het mishandelen van dieren in de bio-industrie, het verdwijnen van deze of gene bushalte, het veroorzaken van aardbevingen in Groningen of van bosbranden in Indonesië.

Ziekenfonds

Andersom kan ik juist pleiten voor de terugkeer van het ziekenfonds, het vrijlaten van politieke gevangenen in de wereld, het behoud van de koeien in de wei, het oprotten van het kabinet Rutte, het afschaffen van particulier vuurwerk, het verbieden van tweetakt scooters, het indammen van de luchtvervuiling, het blijven van Zwarte Piet, het verdwijnen van de zomertijd en de hernieuwde invoering van de gulden.

Petities kunnen nuttig zijn. Soms helpen ze. Maar het zijn er wel véél. Een standpunt is tegenwoordig niks waard als er geen petitie aan hangt. En dus krijgen we straks te maken met een nieuw verschijnsel: petitiemoeheid. Moeten we toch weer de barricaden op…

Lees ook:
Weg met Groot-Brittanië

Bron header-afbeelding: Pixabay.

Laatste revisie op 20 december 2020.

(269 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
JOHNN
JOHNN
7 jaar geleden

Het idee van de petitie lijkt me medestanders zoeken voor iets waarvoor bij ”de politiek” etc. onvoldoende of geen aandacht is. Onbeperkt mag iedereen ervoor oproepen. Maar omdat we met erg velen zijn moet je beslist een heleboel goedbedoelde kreten negeren. Doe ik dus ook en zonder gewetensbezwaar. Maar ik waak wel voor onverschilligheid.

Ximaar
Ximaar
7 jaar geleden

Idd alleen die van Farao Arjen de 1e tekenen en hij zorgt wel voor de rest. Hij was toch niet voor niets de slimste mens der Nederlanden.

Henk van S tot S
Henk van S tot S
7 jaar geleden

Kan inderdaad wel eens wat te veel worden.

Persoonlijk teken ik de meeste acties van Amnesty en krijg een mail als er nieuwe activiteit is.
…..Opgeven kan eventueel rechtsboven op
https://www.amnesty.nl/actiecentrum/actienetwerken ………….

Verder heb ik de laatste tijd wat anti-TTIP spul getekend en………..
uit balorigheid die van de “Farao der Nederlanden”.
😉

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
3
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x