En wéér een petitie!

En wéér een petitie!

We zitten in een strenge lockdown en ook de basisscholen zijn tot 19 januari dicht. Nogal wat ouders vinden dit een paniekreactie. Ze zijn een petitie gestart om de basisscholen na de kerstvakantie op 4 januari weer open te doen.
Nu word ik in het algemeen wel een beetje moe van al die petities, maar dit daargelaten vind ik deze petitie ondoordacht.

Ouders thuishouden

We kunnen het erover eens zijn dat het kabinetsbeleid tot dusver niet uitblinkt in consistentie. Om niet te zeggen: het is warrig. Ook het besluit om de basisscholen langer dicht te houden is niet goed onderbouwd, het is niet bewezen dat jonge kinderen een grote rol spelen in de verspreiding van het virus. Men komt er rond voor uit dat het eerder een maatregel is om de ouders thuis te houden.

Kansloze petitie

Dat werkende ouders met meerdere kinderen dit allemaal heel lastig vinden kan ik me goed voorstellen. Want dat is het ook.
Aan de andere kant mag je van ze verwachten dat ze een beetje verder doordenken dan hun eigenbelang. Immers, op 4 januari kan nog niet bekend zijn wat het effect van de huidige lockdownmaatregelen is. Om dat te kunnen bepalen is nu juist de latere datum van 19 januari gekozen.
Daarnaast is het ook niet handig om meteen weer te gaan tornen aan de nu genomen besluiten. Het zou pas echt warrig worden als het kabinet de sluiting van de basisscholen ineens weer zou terugdraaien. Dat gaat Rutte ook niet doen. Het is dus een kansloze petitie die alleen maar de maatschappelijke onvrede opport en de solidariteit ondergraaft.

Lees ook:
Nachtelijke dwalingen

Hoe zwaar het was

Een oude uitdrukking zegt: soms moet je gewoon je ziel in lijdzaamheid bezitten. Vrij vertaald: rustig en geduldig afwachten, je niet druk maken. Je kunt jezelf onderdompelen in het mooie gevoel dat je jouw steentje hebt bijgedragen aan de solidariteit om het virus te bestrijden. En later, als die basisschoolkinderen groot zijn, tegen ze lopen zeiken hoe zwaar het allemaal was.

Laatste revisie op 20 december 2020.

(132 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
John Zwart
John Zwart
2 jaar geleden

Vrijwel alle protesterende activiteiten gaan zwaar van eigenbelang. De meeste roepgeluiden missen echte overtuigingskracht, meest komt het neer op: waarom dit wel, en mag ikke niet?!! Geen steun verlenen aan oproepen tot nog meer zigzagbeleid. Daar wordt niemand beter van.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
2
Share
1
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x