Slechte nachtrust oorzaak moorddadig gedrag Saoedi’s?

Slechte nachtrust oorzaak moorddadig gedrag Saoedi’s?

De Saoedische kroonprins dacht: wat die Russen kunnen, kan ik ook. Alleen was hij bij gebrek aan geavanceerde zenuwgassen of nucleaire gifstoffen gedwongen zijn toevlucht te nemen tot primitievere methoden.
Naar nu blijkt functioneert Saoedi-Arabië in humanitaire zin nog op middeleeuws niveau. Ook een cursus ‘omgaan met kritiek’ zou welbesteed zijn aan de Saoedische monarchie.
Immers, het getuigt nu niet bepaald van moderne beschaving dat een kritische stukjesschrijver als Jamal Khashoggi als dusdanig bedreigend wordt ervaren, dat hij op een beestachtige manier moet worden afgeslacht. En dat ook nog eens via een gecompliceerde buitenlandse operatie.

Nummertje trekken

Ik heb de ongezonde gewoonte om me daar direct een voorstelling van te maken. Ik leef me veel te veel in. Maar goed.
De man wil zijn huwelijkspapieren regelen, een formaliteit, een administratieve kleinigheid. Hij gaat met zijn Turkse vriendin naar het Saoedische consulaat in Istanboel.
“Wacht jij maar even buiten schat, ben zo terug…”

Eenmaal binnen trekt hij een nummertje. Ja, zo gaat dat toch? Maar hij is nog niet aan de beurt of er springen vijftien speciaal ingevlogen psychopaten van een doodseskader in zijn nek, die hem martelen en in mootjes hakken. De beulen hebben allemaal koptelefoons met muziek op. Het gekrijs van de cirkelzaag door de botten van hun slachtoffer is te traumatisch voor hun tere zieltjes.
Ik mag toch hopen dat onze Néderlandse diplomatieke dienst niet op een dergelijke manier geëquipeerd is.

Doodseskader

Een doodseskader. Blijkbaar zijn er mensen die daar graag aan meedoen. En blijkbaar zijn er staatslieden als Mohammed bin StalinSalman die zo’n clubje optuigen en aan het werk zetten. Ik ben benieuwd of minister Blok van Buitenlandse Zaken inmiddels zijn definitie van een ‘failed state’ aan het bijstellen is. Want zo kun je een land dat politieke critici afslacht toch wel noemen. Maar als het de bedoeling was van prins Mohammed bin SadoSalman om een angstwekkend voorbeeld te stellen is dat ruimschoots gelukt.

Lees ook:
Van na de oorlog. Nog wel...

Kwaliteit van de nachtrust

Soms probeer ik me dan te verplaatsen in de belevingswereld van dat soort mensen. Maar het lukt me niet. Dergelijke acties kan ik niet binnen mijn eigen denkraam verklaren. Ik krijg alleen maar absurde associaties. Ik geef u een voorbeeld.
Ik gebruik op mijn smartphone wel eens de app Sleep Cycle. Daarmee kan ik de kwaliteit van mijn slaap meten. De app vergelijkt de kwaliteit van mijn slaap dan weer met slaapstatistieken uit andere landen. Daaruit komt steevast naar voren dat de nachtrustkwaliteit in Saoedi-Arabië de slechtste ter wereld is: 58% tegenover 78% in Nederland. De Saoedische Arabieren liggen maar vijf uur en drie kwartier in bed. Nederlanders gemiddeld zeven uur en 38 minuten.

Totale verkniptheid

Een gebrek aan goede nachtrust leidt dus op den duur tot totale verkniptheid en wrede barbarij. Een onzinnige conclusie, maar heeft u een betere verklaring voor dit zieke gedrag op regeringsniveau?

Afbeelding: Pixabay, CC0 Creative Commons.

Laatste revisie: jan 13, 2019 @ 11:54.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(194 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
John Zwart
John Zwart
4 jaar geleden

Ik vind de respons op deze bloedstollende realiteit begrijpelijk (humoristisch, ironisch) maar toch komt de lach niet echt goed door. (bij mij) dan). Het is te gruwelijk te bedenken dat er op veel plekken in de wereld mensen daadwerkelijk absolute macht hebben, die nog met hun geest in oud-testamentarische tijden zijn blijven steken.

Henk van S tot S
4 jaar geleden

Volgens de idiotie van de sterrenbeelden is is de man maagd en die hebben o.a. als eigenschap overdreven hardvochtig te zijn.
Zie reactie verderop. (Aangepast door redactie) 😉

N.B.
Wat als randverschijnsel natuurlijk zeer apart is, is dat Erdogan en Trump zich ineens zo sterk maken voor de veiligheid van journalisten en de vrije nieuwsgaring.
Wat een schijnheilig hypocriete ********%##%%% piep zijn dat toch.

Ximaar
Ximaar
4 jaar geleden

Blok moet wel oppassen met kritiek richting Saudi Arabistan. Voor je het wordt ie uitgenodigd in de ambassade met: ‘Met z’n zestienen komen we er wel uit.’ https://speld.nl/2018/10/18/hoekstra-uitgenodigd-op-saoedische-ambassade-om-afzeggen-reis-te-bespreken/

Henk van S tot S
Antwoord aan  Ximaar
4 jaar geleden
Henk van S tot S
Antwoord aan  Henk van S tot S
4 jaar geleden

Deze graag verwijderen; zat met kippige kop op telefoontje te klooien.

Henk van S tot S
Antwoord aan  Arnoud Hugo
4 jaar geleden

Niet echt, maar ik wenste in stilte dat hij tijdens een woestijntochtje door een paar schorpioenen werd gestoken.
En van het een komt het ander ander.
🙂
Ik zie nu dat dat sterrenbeeld met de volgende negatieve eigenschappen hem ook wel zou passen:

Bezitterig
Schorpioenen kennen een heftige jaloersheid.
Ze zullen hun partner niet snel met iemand delen.
Komt iemand te dicht in de buurt, dan zal deze de toorn van de Schorpioen over zich afroepen.

Ximaar
Ximaar
Antwoord aan  Arnoud Hugo
4 jaar geleden

De inspringlogica is hier ver te zoeken. Dat maakt het wel een spannend blog. 😉
Zelf heb ik dat reageren op reageren maar uitgezet, zodat de laatste reactie onderaan staat.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
12
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x