Saoedische prins
Schandelijke taferelen

Slechte nachtrust oorzaak moorddadig gedrag Saoedi’s?

De Saoedische kroonprins dacht: wat die Russen kunnen, kan ik ook. Alleen was hij bij gebrek aan geavanceerde zenuwgassen of nucleaire gifstoffen gedwongen zijn toevlucht te nemen tot primitievere methoden.
Naar nu blijkt functioneert Saoedi-Arabië in humanitaire zin nog op middeleeuws niveau. Ook een cursus ‘omgaan met kritiek’ zou welbesteed zijn aan de Saoedische monarchie.
Immers, het getuigt nu niet bepaald van moderne beschaving dat een kritische stukjesschrijver als Jamal Khashoggi als dusdanig bedreigend wordt ervaren, dat hij op een beestachtige manier moet worden afgeslacht. En dat ook nog eens via een gecompliceerde buitenlandse operatie.

Nummertje trekken

Ik heb de ongezonde gewoonte om me daar direct een voorstelling van te maken. Ik leef me veel te veel in. Maar goed.
De man wil zijn huwelijkspapieren regelen, een formaliteit, een administratieve kleinigheid. Hij gaat met zijn Turkse vriendin naar het Saoedische consulaat in Istanboel.
“Wacht jij maar even buiten schat, ben zo terug…”

Eenmaal binnen trekt hij een nummertje. Ja, zo gaat dat toch? Maar hij is nog niet aan de beurt of er springen vijftien speciaal ingevlogen psychopaten van een doodseskader in zijn nek, die hem martelen en in mootjes hakken. De beulen hebben allemaal koptelefoons met muziek op. Het gekrijs van de cirkelzaag door de botten van hun slachtoffer is te traumatisch voor hun tere zieltjes.
Ik mag toch hopen dat onze Néderlandse diplomatieke dienst niet op een dergelijke manier geëquipeerd is.

Doodseskader

Een doodseskader. Blijkbaar zijn er mensen die daar graag aan meedoen. En blijkbaar zijn er staatslieden als Mohammed bin StalinSalman die zo’n clubje optuigen en aan het werk zetten. Ik ben benieuwd of minister Blok van Buitenlandse Zaken inmiddels zijn definitie van een ‘failed state’ aan het bijstellen is. Want zo kun je een land dat politieke critici afslacht toch wel noemen. Maar als het de bedoeling was van prins Mohammed bin SadoSalman om een angstwekkend voorbeeld te stellen is dat ruimschoots gelukt.

Lees ook:
Naakt achter het stuur

Kwaliteit van de nachtrust

Soms probeer ik me dan te verplaatsen in de belevingswereld van dat soort mensen. Maar het lukt me niet. Dergelijke acties kan ik niet binnen mijn eigen denkraam verklaren. Ik krijg alleen maar absurde associaties. Ik geef u een voorbeeld.
Ik gebruik op mijn smartphone wel eens de app Sleep Cycle. Daarmee kan ik de kwaliteit van mijn slaap meten. De app vergelijkt de kwaliteit van mijn slaap dan weer met slaapstatistieken uit andere landen. Daaruit komt steevast naar voren dat de nachtrustkwaliteit in Saoedi-Arabië de slechtste ter wereld is: 58% tegenover 78% in Nederland. De Saoedische Arabieren liggen maar vijf uur en drie kwartier in bed. Nederlanders gemiddeld zeven uur en 38 minuten.

Totale verkniptheid

Een gebrek aan goede nachtrust leidt dus op den duur tot totale verkniptheid en wrede barbarij. Een onzinnige conclusie, maar heeft u een betere verklaring voor dit zieke gedrag op regeringsniveau?

Afbeelding: Pixabay, CC0 Creative Commons.

Laatste revisie: jan 13, 2019 @ 11:54.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(202 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

12 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share