Gebak
Nieuws en media

Zwakzinnige onderwerpen in het nieuws

Ik sla mijn kop regelmatig in moedeloosheid op de spatiebalk van mijn toetsenbord. Dit vanwege de veelheid aan zwakzinnige onderwerpen die regelmatig het nieuws beheersen. Deze week hebben grote delen van Nederland zich weer opgewonden over de moorkoppen die bij de Hema geen moorkoppen meer gaan heten, maar chocoladebollen. Een bakker in Monster moest zijn winkel sluiten vanwege bedreigingen. Hij had het gewaagd om zijn moorkoppen voortaan roomkoppen te noemen.

Verkwanseling cultureel erfgoed

Blijkbaar zijn er hele bevolkingsgroepen die dit niet pikken. Waarschijnlijk iets met aantasting van onze vaderlandse tradities, verkwanseling van ons cultureel erfgoed. Ikzelf pleit voor invoering van de naam ‘domkoppen’, die naam is tenminste representatief voor de groep die zich er druk over maakt. Veel opgeklopte lucht in de kop.

Twee vriendinnen

Dit brengt ons bij jongeheer Baudet. Ook zo’n rotkop die niet van de voorpagina’s is te slaan. Nu hadden twee vriendinnen van hem weer bonje gehad met incognito kaartcontroleurs in de trein. Dat was een schande, want die controleurs waren Marokkanen. Althans volgens Baudet. Blijkbaar mogen mensen met een migratie-achtergrond van hem geen kaartjes van blanke meisjes controleren.
Uiteindelijk werden zijn leugens onderuit gehaald door andere getuigen in de trein. Nou ja, hele rel om niks, maar hij was weer in het nieuws met zijn Baudetkop. En niet een beetje, maar al mijn tijdlijnen op sociale media stonden er krom van.

Alternatieve onderwerpen

Intussen stijgt de zeespiegel, komen er steeds meer daklozen, is er een groot lerarentekort en groeien de wachtlijsten voor jongeren die psychische hulp nodig hebben. Ik noem maar wat actuele onderwerpen waar een mens zich óók druk over zou kunnen maken.
Domkoppen die zich fanatiek inzetten voor het naamsbehoud van de moorkop moeten zich dus afvragen of ze hun prioriteiten wel goed stellen in dit leven. Maar mogelijk overvraag ik nu.

Lees ook:
Naar de kapsones kostschool

Voor de verkoopcijfers zou de Hema er beter aan doen om de moorkoppen voortaan geen chocoladebollen maar Baudetbollen te gaan noemen. Dat bekt lekker, terwijl de kwaliteit gewoon ondermaats mag zijn. Echt Hema en typisch Baudet. Genoeg domkoppen die het vreten.

Afbeelding: Pixabay

Laatste revisie op 18 april 2020.

(238 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

4 Reacties

 • Ximaar

  Met moeite zal je 300 Mauretaniërs in Nederland vinden. Kortom een uiterst kleine groep die zich aan de moorkop kan storen. Mogelijk vinden ze het eerder geinig dat wij een gebakje hebben dat naar hen is vernoemd. Aan de andere kant is er in Mauretanië nog altijd veel slavernij, waarbij de Arabische-Berbers donkere Afrikanen als slaaf hebben. Dat overstijgt voor mij (gecertificeerd sterkzinnige) het geneuzel over de moorhoofden.

 • Joke

  Nou, ik eet toch liever een chocoladebol dan dat ik me met mijn mond waar dan ook aan een Baudetbol waag. Ik heb nu al een vieze smaak in mijn mond. En ik ben het hartgrondig met je eens: er zijn belangrijkere onderwerpen waar ons we met zijn allen over zouden moeten buigen.

 • John Zwart

  Geen Baudet-kop op mijn scherm en zeker niet tussen mijn kaken alhoewel…
  Vrije nieuwsgaring en meningsuiting, heeft ook zo zijn nadelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
1
Share