Afhaalautomaat bij de Febo
Alledaagse bijzonderheden

Apotheek met handige Afhaalautomaat

Mijn apotheek heeft iets nieuws: de Afhaalautomaat. Die kan ik gebruiken voor regelmatig terugkerende medicijnen. Het recept wordt verwerkt, de geneeswaren worden in de automaat gelegd, ik krijg een afhaalcode per mail en als ik die intyp (+ geboortedatum) schuift het deurtje open.

Niet meer in de rij

Hoe ze dat willen doen met een maandvoorraad incontinentiemateriaal, geen idee. Gelukkig heb ik die niet nodig, dus nou niet meteen problemen gaan maken die ik niet heb.
Ik moet deze ontwikkeling juist positief tegemoet treden! Het voordeel van de Afhaalautomaat is dat je 24/7 je medicijnen kunt ophalen en niet meer in de rij hoeft te wachten. O kijk, eindelijk geeft de apotheker eens een keertje toe dat we altijd belachelijk lang moeten wachten.

Inpluggen

Men zou kunnen opmerken dat de Afhaalautomaat nogal onpersoonlijk is. Maar er zijn situaties waarin dat een voordeel is. Dan haal ik bijvoorbeeld zetpillen tegen mijn hardnekkige aambeien. Bij persoonlijk contact wil zo’n meid mevrouw per se uitgebreid uitleg gaan geven over het gebruik. Want dat schuift weer zes euro. Nou voor dat geld kan ze ‘m er ook nog wel even inpluggen, denk ik dan.
En tot overmaat van ellende tref ik dan weer net die ene apothekersassistentenstagiaire in niqaab. Ja, die bestaan. Je hoort haar gniffelen achter haar gelaatsgordijn. Dus dan toch liever de Afhaalautomaat. Ik kijk er naar uit!

Bij de FEBO

De FEBO heeft trouwens zo’n Afhaalautomaat al een halve eeuw, maar daar heet het een automatiek. Mooi die naam. Sinds die tijd zijn er een heleboel automatische dingen uitgevonden, maar automatiek konden ze niet meer heten. Want dan dacht je meteen aan kroketten, nasiballen en bamischijven.

Lees ook:
De prinses op de huishoudschool

Jeuk

Waar het goed voor is dat ik rond de klok mijn medicijnen kan afhalen zie ik niet helemaal.
Mijn vrouw vraagt slaperig als ik om drie uur uit bed stap: “Wat ga je doen?”
“Oh, even mijn medicijnen halen. Ik heb nu toch niets te doen…”
“Heb je weer zo’n jeuk dan?”
En dat ik dan mijn afhaalcode vergeet en nogmaals op en neer moet.
De enige keren dat een mens ’s nachts naar de apotheek gaat is in noodgevallen. Hij moet dan naar de ‘dichtstbijzijnde dienstdoende apotheek’. Dichtstbijzijnd betekent bij apotheken: aan de andere kant van de stad. Daar helpt geen Afhaalautomaat tegen.

Cocaïne

Ik zie hier toch wel een gat in de markt voor de cocaïnedealers. Bestellen, persoonlijke code ontvangen, naar de Afhaalautomaat en snuiven maar. Handig, 24 uur per dag.
Hoe moet dat dan met betalen, wil mijn vrouw weten. Hmm. Misschien iets voor de automatiek van de Febo dan.

Laatste revisie: jan 13, 2019 @ 11:57.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(285 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

2 Reacties

  • JohnN

    Ik denk dat de motivatie van de apotheek voor deze automatiek – 7/24 beschikbaarheid – moet worden bezien met dezelfde blik als de ”milieumaatregel” van Schiphol om parkeergeld in te voeren voor kiss&ride stroken.

  • Henk van S tot S

    Wat betreft die uitleg voor €6,00 bij eerste uitgifte nieuwe medicijnen:

    Geloof maar niet dat ze die in de automaat stoppen; dat blijft gewoon netje op je beurt wachten om je de bijsluiter te laten voorlezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share