Bijenkorf-file wordt radicaal aangepakt!

Bijenkorf-file wordt radicaal aangepakt!

De gemeente Amsterdam laat ons weten dat de eeuwige file voor de Bijenkorf radicaal wordt aangepakt. Het is de meest Amsterdammers al tientallen jaren een gruwel. En dus gaat men er ‘korte metten mee maken’.
Dat klinkt opmerkelijk krachtdadig, dus ik was bijzonder benieuwd. Ik gokte dat het Rokin, of nee, het hele centrum, nu eindelijk eens zou worden afgesloten voor dat luchtvervuilende autoverkeer.

Enquête in de Bijenkorf-file

Ik moet u echter meedelen dat de ‘korte metten’ bestaan uit: een enquête onder de filerijders en een kentekenonderzoek waarom men nu eigenlijk in die file staat.
Dat antwoord kan ik u wel voorspellen: “Om naar de Bijenkorf te gaan!”
Verrassing! Of op z’n minst naar het centrum.
Ook gaat men de buitenlandse toeristen middels advertenties oproepen om met het openbaar vervoer te komen.
Geleidelijk wil de gemeente, heel voorzichtig, om niemand te kwetsen of in de problemen te brengen, het autoverkeer uit de binnenstad gaan weren. Uiterlijk 1 december 2023. Dit lijkt mij overigens veel te voortvarend, ik had zelf iets gedacht van 2080.

Afgesloten Rokin

Nu meen ik me toch te herinneren, als ik het fout heb hoor ik dat graag van u, dat het Rokin tijdens de aanleg van de Noord-zuidlijn, regelmatig van de ene dag op de andere voor lange tijd geheel of gedeeltelijk werd afgesloten. En bij andere werkzaamheden werden straten als de Vijzelstraat/Vijzelgracht, het Weteringcircuit of het Leidseplein eveneens snel en rigoureus dichtgegooid. Ik heb het niet precies bijgehouden, want ik ga nooit met de auto naar de stad. Ik zal wel wijzer wezen. Dus waarom dan nu niet het Rokin metéén afsluiten? Sluit die parkeergarage ook meteen!

Lees ook:
Schiphol gaat zich inzetten voor het milieu

Ultieme kak-winkel

Geef het advertentiegeld ook meteen uit aan voorlichting over het huidige karakter van de Bijenkorf: een ultieme kak-winkel voor rijke Chinezen met allerlei instore brands of hoe dat allemaal mag heten. Onbetaalbaar voor de gewone Amsterdammers en nog met onderbetaald personeel ook. Leer die Bijenkorf weer eens wat nederigheid. We hebben niet voor niets miljarden uitgegeven aan de Noord-zuidlijn. De Bijenkorf is prima en snel bereikbaar, dus dicht die parkeergarage!

Ook gepubliceerd op de website Amsterdam Centraal.

Laatste revisie op 5 april 2023.

(69 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
1
Share
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x