Blogger des Vaderlands
Weblog

Blogger des Vaderlands mist iets

Op vrijdag 6 maart 2015 wordt de Blogger des Vaderlands gekozen. Deze gebeurtenis zou geheel langs mij heen zijn gegaan als ik niet attent gemaakt was op het feit dat ik tot de finalisten behoorde. Ik was hoogst verbaasd. Ik had geen campagne gevoerd en zelfs niemand omgekocht. Ook heb ik geen vriendjes bij de VVD.

De uiteindelijke verkiezing van de Blogger des Vaderlands vindt plaats in de sociëteit Arti et Amicitiae aan het Rokin te Amsterdam. Alleen de mensen die daar fysiek aanwezig zijn op die avond kunnen een stem uitbrengen.

Geen schijn van kans

U begrijpt, ik maak geen schijn van kans, tenzij ik op de valreep nog een vloot touringcars weet in te zetten die mijn fans vanuit het hele land zullen aanvoeren. Maar ik denk niet dat het lukt om nu nog alle opstappunten via de lokale media bekend te maken. Bovendien kan ik er op die vrijdag zélf niet eens bij zijn, dus het zou niet netjes zijn om dan iedereen te laten opdraven.
De Blogger des Vaderlands wordt daarom iemand die het best in staat is geweest al z’n kroegmaten onder druk te zetten, respectievelijk om te kopen met de meest waanzinnige beloftes. Eigenlijk een beetje zoals Driek van Wissen indertijd de eerste Dichter des Vaderlands werd.

Wat verwacht men van de Blogger des Vaderlands?

Wat wordt er van de Blogger des Vaderlands verwacht? Niets. Hij/zij mag doen wat hem goeddunkt. Afgaand op de functie-invulling van andere Types des Vaderlands (Dichter, Denker, Componist, Kok) komt het toch wel neer op het tekstueel begeleiden van indringende gebeurtenissen van nationale omvang. Zoals daar zijn: feestelijkheden (Nederlands Elftal wint schoolvoetbaltoernooi in Albanië), rampen (stad Groningen geheel verwoest door aardbeving), discutabele heuglijke tijdingen (het zoveelste koningskind geboren), droeve tijdingen (Denker des Vaderlands overleden), aanslagen (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding ontvoerd door Al-Qaida) en natuurrampen (Drentse Aa treedt buiten zijn oevers).

Lees ook:
De stress van het beautybloggen

Maatschappelijk onrecht

Zelf (als ik dan toch even mag) zou ik de functie toch wat maatschappijkritischer invullen, verbaal ten strijde trekken tegen maatschappelijk onrecht: het ontmantelen van de rechtsstaat, het ontmantelen van de zorg, het ontmantelen van de privacy, het afknijpen van de zwakkeren in de samenleving, vriendjespolitiek, regentengedrag, baantjesjagers en alle overige aspecten van de VVD. Maar dat doe ik altijd al, dus daarvoor hoef ik geen Blogger des Vaderlands te worden. Want waar is zijn podium? Dat zijn ze dus vergeten! De Blogger des Vaderlands heeft geen podium in een groot medium!

Stokslagen voor de winnaar

De uiteindelijke winnaar krijgt duizend euro en een aantal stokslagen (iets met solidariteit voor een Arabische blogger).
Vooral het vooruitzicht op die stokslagen sterkt mij in de overtuiging dat anderen veel beter geschikt zijn voor de functie dan ik. Ik zie genoeg kandidaten die wel eens een flink pak op hun flikker kunnen gebruiken (grapje collega’s, moet kunnen).

Update: Met grote opluchting geef ik u kennis van het feit dat tot Blogger des Vaderlands is gekozen Ton van Eck, van het blog Dagtaak. Ik wens hem veel succes.

Laatste revisie op 8 februari 2019.

(294 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

10 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share