Complottheorie BMW
Waargebeurde verzinsels

Complottheorie

Ik reed over de A6. Achterin zat ZKKH in zijn Maxicosi. Hij was net wakker en wij voerden een gesprek. Over auto’s uiteraard, want die hebben nu al zijn interesse. We telden hoeveel auto’s met fietsenrek er op de weg reden. Het fietsenrek- en caravanseizoen is duidelijk weer aangebroken.

Regelmatig werden wij met grote snelheid ingehaald door bolides uit de prijsklasse die voor ons onbetaalbaar is. Audi, BMW, Mercedes, Porsche, dat werk. Voor hun bestuurders is de hier toegestane snelheid van 130 kilometer per uur nog niet bevredigend genoeg.
“Tatatatata!” kraaide ZKKH.
“Wat je zegt, vast allemaal criminelen!” viel ik hem bij.

Complottheorie

Ik hoorde hoe ZKKH de klittenbandjes van zijn schoenen zat los te trekken. Om hem daarvan af te leiden legde ik hem mijn complottheorie voor. Complottheorieën zijn af en toe noodzakelijk. Daarmee kun je de dingen die algemeen aanvaard zijn ter discussie stellen.
Sommige complottheorieën blijken achteraf ook gewoon wáár! Watergate werd in eerste instantie afgedaan als een complottheorie. We kennen de afloop. Allemaal echt gebeurd. De belastingdienst gooit het op een akkoordje met grote internationale bedrijven. Hierdoor betalen ze naar verhouding veel minder belasting dan de doorsnee onderneming in Nederland. Ongeloofwaardig. Zo oneerlijk kan het systeem niet zijn. Het blijkt waar te zijn.

Klittenband

“Let op, hier komt ie!”
“Ladiladila!” reageerde ZKKH enthousiast. Hij is dol op de onzinnige verhalen van zijn vader. Het kreksen van het klittenband stopte.
“Kopers of leasers van dure auto’s krijgen bij aanschaf vrijstelling van de verplichting om zich aan de maximum snelheid te houden. Deze theorie is ontleend aan waarnemingen uit de werkelijkheid.”
Er stoof een Porsche Cayenne voorbij. Dat bedoel ik.
“Whahááááá!!!” riep ZKKH achterin.
Ik wist niet zeker of ik dit als bijval of hoon moest opvatten.
Feit is wél dat je nooit door een Fiat Panda of een Toyota Aygo met 180 kilometer per uur wordt ingehaald. Al zijn er wel die het proberen. Zonder vrijstelling nota bene.
We reden verder.
Na enige tijd vroeg ik: “Wat vind je van mijn complottheorie?”
Keihard tetterde hij door de auto: “Atatata tatataaaaa ba ba ba ladelideladela ata ata whaaaaa hoeiii mwaaaaah!”
Waardeloos dus.

Lees ook:
Wat doen we met de ongevaccineerden?

Laatste revisie op 6 februari 2019.

(303 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share