Crimineel kolderkamerlid

Crimineel kolderkamerlid

Sommige politici zien het kennelijk als hun primaire taak om te fungeren als pispaal voor het ontevreden volk. Hun capaciteiten laten nu eenmaal iets hogers niet toe. Het blijft bij een beetje populistisch rotzooien.
Iemand die al vele jaren onvermoeibaar op dit gebied het vaandel in top weet te houden, is Dion Graus (uiteraard PVV). Hij hoeft er niet eens moeite voor te doen.
Afgelopen weekend stond in de NRC een uitgebreid artikel over Dion en de scheve schaatsen die hij al jaren rijdt. Mooie timing van de NRC om daarmee te komen tijdens dit unieke schaatsweekend.

Dion Graus heeft een raar hoofd. Eigenlijk is hij kaal, maar in zijn doorgeslagen ijdelheid wil hij daar nog niet aan toegeven. En daarom heeft hij bij de kapper een knullig permanentje laten zetten in de overblijfselen van wat waarschijnlijk eens een hippiekapsel was. Zijn voorhoofd loopt door tot aan zijn kruin. Dat moet je al niet willen. Daarna beginnen de stukjes rare franje, als bij een versleten tafelkleed uit de jaren vijftig. Samengevat: een hard gekookt ei op een bedje van rucola.

Deze dwaze ‘kopvodden’ vormen feitelijk een metaforische afspiegeling van de dramatisch teruggelopen en verwarde herseninhoud. Waarschijnlijk staat zijn verstand op het punt van uitsterven. U merkt, mijn commentaar beperkt zich niet tot oppervlakkigheden.

Het kruis

De NRC had in de krant van afgelopen weekend kosten noch moeite gespaard om Dion gedegen aan het kruis te nagelen. Want dat was wel weer eens nodig. Voor wie het niet gelezen heeft vat ik het zeer beknopt samen.
Dion bezondigt zich al jaren aan fraude rond zijn woontoeslag. Hoe verder een kamerlid van Den Haag woont, des te meer toeslag hij krijgt. Dion doet alsof hij in Limburg woont, maar verblijft in Voorburg. Daar komt hij mee weg, in tegenstelling tot de mensen die afhankelijk zijn van húúrtoeslag. Voor Limburg zelf is het een zegen dat hij daar zo weinig mogelijk is. De PVV is een smet op deze mooie provincie.
Voorts prostitueerde Dion zijn ex-vriendin. Onder druk van Dion diende zij zich seksueel ter beschikking te stellen van zijn twee (informele) beveiligers. Ook werd zij door hem mishandeld.
Ik denk dat er weinig mannen zijn die zich hierbij kunnen inleven in de drijfveren van Dion. Deze dierenvriend doet het misschien zelf liever met kippen of functioneert seksueel sowieso volslagen ondermaats.

Lees ook:
Seksuele hulpmiddelen die ik nog niet kende

Wilders doet niets

Al met al is deze giertank met Limburgse stront ruim voldoende om de gemoederen nog weken bezig te houden. Maar gek genoeg is er nooit echt iets tegen gedaan. Graus zit sinds 2006 in de Kamer en is al dusdanig vaak in opspraak geraakt dat we moeten uitkijken dat we er niet aan gaan wennen. Dat we het beschouwen als normaal onderdeel van parlementaire werk zoals dat door de PVV wordt bedreven.
De Rijksrecherche heeft de zaak nu in onderzoek. Zeggen ze. Partijleider Wilders doet niets. Waar hij normaal bij anderen toch direct klaarstaat om iets ‘abject’, ‘infaam’ of ‘schandelijk’ te noemen, blijft het ariër-hoofd nu stil.

Dion heeft zich wederom verkiesbaar gesteld als een van de kolderkamerleden bij de PVV. We kunnen weer op hem stemmen, want de kieslijsten zijn al ingediend. Misschien moeten we dat trouwens ook maar doen. Zo blijft hij tenminste in beeld, kunnen we hem in de gaten houden.
Anders verdwijnt deze crimineel onder de radar.

Had ik hier aandacht aan moeten besteden? Ik vrees van wel. Kijk, de NRC ligt morgen weer in de kattenbak, zoals Wilders het met de van hem bekende fijnzinnigheid opmerkte. De columns en blogs op internet niet. Die zweven voor eeuwig als herinnering door de cyberkosmos.

Laatste revisie op 17 februari 2021.

(259 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
John Zwart
John Zwart
2 jaar geleden

Arnoud, kun je vóór de verkiezingen ook niet een dergelijk stuk schrijven over de heren Jeroen Pols en Willem Engel? Zij hebben n.l. politieke aspiraties en door hun populariteit bij de tafelheren en -dames van de praatprogramma’s bij onze omroep zouden ze daar zomaar succes bij kunnen hebben. Het enige resultaat daarvan te verwachten is een nog grotere vergaarbak van warhoofden in de tweede kamer en daar bovenuit een zegevierende teflon premier.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
1
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x