Sisha lounge
Criminaliteit

Straks bungelen de lijken in de bomen

Toen ik het bericht las over het gevonden hoofd van Nabil Amzieb op de Amstelveenseweg, dacht ik: waar eindigt dit? Gaan we terug naar de middeleeuwen? Hangen straks de opgeknoopte lijken aan de boomtakken? Worden er hoofden op staken gespietst?

Want hier is binnen crimineel Amsterdam een nieuwe norm gezet, hier moet de tegenpartij straks overheen, dat kan niet missen. Zijn de daders soms net terug uit Syrië? Want in die contreien is voldoende scholingsaanbod op dit gebied. Terug in Nederland wil je bij je makkers dan toch even pronken met je IS-startkwalificatie.
Zelfs de Italiaanse maffia bedient zich tegenwoordig zelden nog van dergelijke middelen. Voor zover ik weet dan, ik houd het niet echt bij geef ik toe.

Dit roept om wraak!

De nervositeit in de onderwereld zal toenemen. Ook bij de daders, want dit roept uiteraard om wraak. Hoe komt men tot dergelijk gedrag? Hier gaat toch behoorlijk wat organisatie en moeite in zitten. En dat kennelijk alleen om een dreigend statement te maken naar (bepaalde bezoekers van) shisha lounge Fayrouz.

Waar begin je aan? Het is toch een heel gedoe. Er moet iemand worden doodgemaakt. Er moeten auto’s worden gestolen voor de logistieke afwikkeling. Er moet benzine worden getankt voor de latere rituele verbranding. Als pièce de résistance moet het lijk op een keukentafel worden gelegd en moet met een bot keukenmes de kop van de romp worden gescheiden. Dat moet volgens mij toch even slikken zijn. Op z’n minst moet men voor de zorgvuldigheid the gentleman’s guide to amputationraadplegen, anders kunnen er medische fouten worden gemaakt.

Lees ook:
Zwaar geschut in Nieuw-West

Sjouwen met een lijk

Er moet vervolgens gesjouwd worden met een lijk zonder hoofd. De auto met het lijk moet in de brand.
Tenslotte moet iemand in alle vroegte met het losse hoofd in een Albert Heijn-tas naar de Amstelveense weg rijden om het voor de deur van het waterpijpcafé te leggen.
Het hoofd moet dus uit de tas genomen worden en het gezicht moet in de juiste richting worden gepositioneerd! Uiterste zorgvuldigheid is hier geboden, anders komt de boodschap niet over.

Mevrouw Bénédicte Ficq (vaste advocaat voor dit soort types) krijgt daar straks nog een hele dobber aan. Hoe overtuigt zij de rechtbank dat deze hele kwestie op een misverstand berust en dat de verdachte onmiddellijk dient te worden vrijgelaten?

En dan te bedenken dat zo’n dader in die tijd ook lekker thuis op de bank een paar seizoenen van Breaking Bad op Netflix had kunnen kijken.
Het is maar waar je voor kiest in het leven.

Update: Het was geen Albert Heijn-tas, maar een ordinaire vuilniszak, zo bleek uit camerabeelden. Zelfs de wil om het allemaal een beetje stijlvol te doen ontbrak blijkbaar.

Laatste revisie op 2 februari 2019.

(470 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

5 Reacties

 • JOHNN

  Dat de gemakzuchtige opvatting: ”zolang ze elkaar uitroeien nemen ze ons veel werk uit handen” lijdt van kwaad tot erger ligt zeker aan de bron van inspiratie tot deze tekst.
  Rivaliserende (drugs)maffia kan uiteindelijk tot de teloorgang van een hele samenleving leiden. Zie Mexico (reportageserie gezien?). Er zijn hele streken waar de ”politie” alleen nog maar meedraait binnen het circuit in plaats van te werken aan herstel van ”law and order”.
  Ik dacht dat toen de IRT werd opgedoekt Nederland ingezien had dat infiltratie en gedogen een gevaarlijk spoor was. Maar recent hoor ik steeds weer stemmen opgaan om boeven met boeven te gaan vangen.

 • Henk van S tot S

  Quote:
  “Straks bungelen de lijken in de bomen”

  Dat zou wel er gemeen zijn, die bomen hebben het al zo zwaar:

  Koningsdag-slingerzooi.
  Sinterklaas- en kerstverlichting.
  Krijgen ze er naast de “Halloween pompoenhoofden” ook nog eens zware lijken bij.

  Ik protesteer bij voorbaat.;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share