Meeuw op Arnoud Hugo
Nieuws en media

De vogel als projectiel

De zomer kabbelt voort. Het komkommernieuws is weinig spectaculair dit jaar. Sommige verslaggevers verzinnen het daarom maar zelf. Zo werd ex-PowNed-provocateur Jan Roos naar eigen zeggen door een horde van plusminus 5000 Marokkaanse jongeren aangevallen in Amsterdam West.

Zij hadden het roze schuim op de lippen, waren gewapend met stokken en stalen staven, maar hij pakte een dunschilmesje uit zijn kofferbak en joeg het legioen eigenhandig en in zijn eentje op de vlucht. Althans, iets in die geest, de lezingen van het gebeurde lopen sterk uiteen.

Beveiliging

Er zijn dit jaar bij mijn weten geen wolven, tijgers of slangen in de publieke ruimte gesignaleerd. Wél is er iets opmerkelijks te melden over vogels. De RAI laat mij namelijk weten dat de nominaties van de SSA-Awards bekend zijn. SSA staat voor Safety en Security Amsterdam en dat zal dus wel een beurs zijn voor beveiligingsproducten. In elk geval: in de categorie ‘Oplossingen’ is genomineerd de Drone Guard. Dat is een high-end dronedectector voor het spotten van alle typen drones. Het slimme van die Drone Guard is ook nog eens dat hij volgens de informatie ‘perfect drones kan onderscheiden van andere projectielen (bijv. vogels)’.
De vogel als projectiel. Ik adviseer deze mensen eens wat vaker de deur uit te gaan.

Magistrale goal

En dan hadden we ook nog ADO-keeper Martin Hansen die volgens media in binnen- en buitenland in blessuretijd een magistrale goal maakte tegen PSV. Hij ging mee naar het strafschopgebied van de tegenstander, stak tijdens een schot van zijn ploeg reflexmatig zijn been uit, raakte met zijn hak de langs vliegende bal, die vervolgens het doel in suisde. Briljant. Zo heb ik in het verleden ook menig spectaculair doelpunt gemaakt: niet gebaseerd op enig talent of techniek, maar op toeval en mazzel. Maar de voetbalkenners denken ongetwijfeld geheel anders over de prestatie van Hansen. Eindelijk eens een keeper waar ze trots op kunnen zijn, niet eentje die de club voor lul zet met een voorbinddildo.

Lees ook:
Ik mocht mij er niet mee bemoeien

Kletsverhaaltje

Tot slot meld ik de gewoonte van allerlei redacteuren en columnisten om tegenwoordig in komkommertijd nog even de gebeurtenissen van de week samen te vatten in een kletsverhaaltje. Dat vult toch weer mooi de kolommen. Dat heb ik dus nu ook gedaan en ik moet zeggen: het typt wel makkelijk weg.

Laatste revisie op 25 april 2022.

(238 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

7 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share